"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 28 November 2010 at 4:26:00 AM 53 Comments

::SaLaM::

Hmm..Lama betol xupdate blog.. duibuqi, xianzai wo hen mang..hehe.. ok, dis tyme Shark nak cerite pasal sambungan kisah "kekasih Heliza Helmi di MM25"..hehehe..dah baca blom cerita tu?? kalo xbaca dinasihatkan baca dulu [SINI], br bleh faham new entry nih~ haha

A guy yang Shark cakap kat dalam entry before tu ialah..hehehe..

:::::::::::
:::::::::::
:::::::::::


Ni la gambar yang "clear"..

Tempat Shark ngan Ija dating memang gelap..sebab semua lampu on kat stage area, and mase kitorg dating nih, FBI ngan CS tgh interview Shima ngan Hazami.. mase ni xde sape2 pun kat kerusi Ija nih, ktorg berdua je..

Bagos x kitorang dating, duduk renggang-renggang, tak pegang-pegang pun..haha.. ada la dalam 5minit ++ gak bersembang personally ngan Ija, sampai xtau nak sembang pasal apa dah, nervous beb!! hehe..

Syaffiq Syed Maricar & Heliza Helmi

Lepas habis dating, Shark tunggu la Ija nak perform live lagu Doa Dalam Lagu duet ngan Mawi.. Nih video malam tu..



video
video Doa Dalam Lagu - Mawi & Heliza

terlupa lak, masa nak balik tu Ija bagi coklat Choclairs kat Shark n da geng.. lagi satu nak wish thanks a lot to Kak Zeq a.k.a. Manager Ija.. ;)

Heliza's Cadbury Choclairs


Click, if u like Syaffiq & Heliza~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 19 November 2010 at 2:34:00 AM 20 Comments

::SaLaM::

Shark nak cerite pasal pengalaman PERTAMA berhari raya di perantauan.. jauh dengan family.. 1st tyme lepas sembayang raya xg ziarah kubur sedara-mara.. lepas smyg raya xberslaman ngan family, makan sama2.. sedihnyaa~

Bangun2 pagi tros g mandi, pastu siap iron baju Melayu skali.. pakai sepasang kot..sebab nak menikmati "suasana" raya tu.. lagipun solat sunat Aidiladha ni slalu start awal sebab kita disunatkan makan selepas solat.. Kat masjid PJ nih, solat start awal, kul 8.00am dah start..dalam 8.55 dah abes..

Masjid P.J. ~ Padang Jawa.. xstat lagi tyme ni~

Agak sedih dan memalukan la sape2 yang lepas solat tros blah balik umah.. beb!! lebih bek xyah datang, solat raya tu pakej skali ngan khutbah selepas solat.. bukan macam smbyg Jumaat, khutbah dulu baru solat..tapi 2-2 wajib..ish3..

Dah abes solat, balik umah tros on9.. dah jadi RUTIN dah.. men FB sambil mananti SMS dari Kak Salwa ngan Puan Sham yang ajak "ziarah" umah beliau.. still dapat free call sbb besday on 14.11, bleh r kol family at Penang, mintak maaf via telephone..sedih2..Nasib bek Puan Sham ( Lecturer CRG530 - mase part 6 dulu), bersimpati ngan nasib kitorang yang beraya jauh dari ahli keluarga ni dan ajak kitorg g umah beliau..hehe ;)

Berselera x tengak lemang & rendang Puan Sham.. macam nak lagi~


Dapat gak merasa Lemang, Nasi Impit, Rendang Ayam Kampung, Rendang Daging, Kuah Kacang, Kek Coklat, Air Bandung.. Alhamdulillah... rezeki di Aidiladha.. Special thanks to Puan Sham ngan Kak Salwa.. kalo x, mmg duduk kat umah je r di hari raya ni..

Kek coklat, menu moden di pagi 11 Zulhijjah

Macam-macam gak bersembang ngan Puan Sham, yang paling terngiang2 tu, Pn Sham cakap dalam 39 students dy yang ambik paper AUDIT part 8, 10 org fail.. actually, result semua dah ada, lecturer dah abes cek semua, sdgkan tyme nih r students nak berpoya2 dan bergembira..haha..

 Lastly, WO XIWANG ZHU NIMEN HAZHIJIE KUAILE..

SSM: Dalam dingin Subuh hatiku terusik, Kenang nasib diri di rantauan, Bergema Takbir Raya menitis air mata, terbayang suasan permai desa~


Click, if u like the food~ ;)

Labels:
Recorded by SHaRKFiQ SSM 13 November 2010 at 2:58:00 AM 27 Comments

::SaLaM:: 

First of all, duibuqi dah lama sangat2 Shark xupdate blog ni, recently, im busy doing my job and need me to do overtime, sometimes I need to stay at office until 8.30pm++.. Its have been months for me didnt eat in KFC.. So i'm just realised new "flavour" of  KFC after BLaCK PaPeR "flavour" before.. laa, yg xbpa nak sedap tu..

"KFC Mega Mix Crunch"  - real vs "in-picture"

Ni r gamba KFC MeGa MaX CRuNCH tu, kali nih dy just tambah "rempah-ratus" atas kulit KFC HoT & SPiCY..sedap!! more spice kat kulit, tapi isi dy cam biasa..xpedas sangat.. n Shark g makan nih sorang2, sebab semalam (Jumaat), Shark kena buat audit kt client's office (Plaza Perangsang, beside Plaza Alam Sentral, SACC Mall, Kompleks PKNS), and I the only man in charged there (2org lagi pmpn)..

Natijahnya, Shark kena g solat Jumaat sorang2 then makan pun kene r sorang2.. the other colleagues dyorg audit kat office.. Dah xtaw nak makan ape2 sorang2, sebab tu r gi makan KFC nih.. xde r segan sgt kalo compare makan kt Ani Sup Utara kan..hehe.. Shark pun baru je taw KFC JoM JiMaT SeT A dah naek harga dari RM5.90 ke RM6.10..set yang ade 1pc ayam, nasi, coleslaw, air.. Ingat x?? favorite tuh~

Btw, nak tnye nih, baru lagi ke "perise" ni?? dah lama xtgk iklan kat tv..hehe.. kalo korang dah try, camne rase dy?? ok x..
 
SSM: dah lama xgi makan MekDi..ade sape2 nak blanja x on 14.11 (dis Sunday) ni?? Harini 13.11 nak gi hiking Bukit Tabur @ Melawati, K.L.. kul 6.45 dah nak gerak, tapi xtdo lagi nih!! ;P


Click if u like KFC MeGa MiX CRuNCH.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!