"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 31 December 2010 at 1:45:00 AM 22 Comments

::SaLaM:: 

hahaha..bukan senang Shark nak update blog selang sehari nih.. Cik SG anda patut bersyukur atas kelapangan waktu beta membuat tag anda, sbb dah byak tag yang Cik SG bg, dah terlupa nak buat.. hehe.. duibuqi~

Segmen ni dianjurkan oleh Cikgu Akim dan tamat pada 3 Jan 2011, hari pertama semester ke-8 di UiTM.. Cara menjawab ujian terdapat di page beliau. ;)



Soalan Ujian Diagnostik adalah seperti berikut :


Soalan 1
Apakah status anda??
FB Status: "hahaha.. Malaysia menang!! siap dgn mercun skali kat cni!! ;) Tahniah!!"
Relationship status: I'm still single!! kalo Heliza accept dah xsingle..hahah




Soalan 2
Ceritakan tentang diri anda 


Rajin x study?? hahahahahaha

FB Name : Syed Syaffiq Syed Maricar
Nama kat blog: SHaRK.FiQ
Umo : 22 tahun 1.5 bulan.. hehe
Kerjaya: Pelajar tahun semester akhir AC220 - Degree in Accountancy
Kampung: Pondok Upeh, Balik Pulau, Penang.. (klik nama untuk lihat pemandangan kat sana)


Soalan 3
Ceritakan tentang blog anda
Blog ni wujud setelah 20 tahun penulisnya wujud di dunia..14 November 2008.. tapi memang tak aktif sebab penulis tersebut tidak mempunyai laptop sendiri dan juga b.band mahupun wifi pada masa itu..
Blog ini bertujuan sebagai external memory, dan kenangan menjelang hari yang mendatang.. (pada masa itu)
Sekarang nih, lebih kepada current issues, activities, tagged and contest.. TQ~


Soalan 4
Apa pandangan anda tentang dunia blog
Masa mula2 buat blog, xbyk member yang kita slalu jumpa ada blog, tapi sekarang nie je, dah ramai students AC220 yang ada blog, mmg agak happening sket, terasa diri senior even follower mcm org baru 2 bulan buat blog.. hahahaha~
Blog pun boleh menambah ilmu la jugak, sbb kalo ada yg update current issues tu, kita bleh taw. Blog pun bleh tambah kawan jugak.. Mungkin blog bleh jadi medan cari jodoh bagi yang single.. hehehe~ btw, jgn lupa lak, blog pun bleh bagi side income kat org yang bijak cari peluang.. ;)



Soalan 5
Nasihat anda pada rakan-rakan yang baru nak buat blog
Blog ni xde la hebat pun, cuma kalo yang new blogger tuh, kalo dah follow tu tinggalkan url link dgn komen kat latest entry, sebab senang Shark nak follow balik.. Pastu, kalo ada bloggers komen kat entry korang, komen la balik kat entry org dyorg.. (byk org la plak)


Soalan 6
Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
Unik?? hmm, Shark rasa sebab each entry kat blog nih mesti ade at least satu gambar sebagai pelengkap entry kot~.. n kalo nak cerita pasal tempat yang kita pernah melawat, makanan yang pernah makan, mmg Shark akan guna gambar dari hp sendiri, kalo terdesak baru ambik kat Google~ hehehe..

Shark akan reply each comment at my entry and also give comment at your entry (CONSIDERATION BASIS).. ;)


Soalan 7
Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog
Hmm.. blog ni memang xkan delete sampai bila-bila, sebab banyak kenangan dan pengalaman kat blog nih..tapi kekerapan update blog ikut sambutan daripada pelanggan masa yang ada untuk update blog, sbb blogging dah jadi hobi Shark.. ;)
Impian lak, kalo boleh nak jadi famous macam otai2 blog, dapat publish entry2 yang gempak dan informatif. (Jujur nih) hahaha.. ;)

Jom  Berkenalan dengan 4 orang kawan:
3. Kak Eli 


Click, if u like'it~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 30 December 2010 at 4:32:00 AM 6 Comments

::SaLaM:: 

Uishh.. giler sgt lama xupdate ini blog.. bkn sengaja ye kengkawan.. SHark abes je praktikal yg disambung sampai 10.12, tapi ari Sabtu (11.12) still lagi g office sebab nak settlekan byk lagi keje, dari kul 11pagi sampai 10malam.. lama x??  tapi ada la sikit lag xsiap, yg dah xdapat nak ditolong sebab dah lewat.. 

12.12, hari ahad, kawan Shark masa KMPP (Mr Farlex) turun Shah Alam, so kami berjalan r menjelajah masjid sampai ke malam.. Esok tu plak, 13.12, Shark bergerak balik ke Penang, tapi nak teman r membe Shark tu, sampai Ipoh je, pastu ambik bas laen lak balik Penang.. Sampai umah at Balik Pulau dalam kul 12.30am..

keesokkan harinya, 14.12, Shark gerak bersama membe2 kelas UiTM ke Perak n Penang sampai 18.12. agak penat, jadi xupdate r.. (tapi ade yg dh update!!) pastu 23.12 kot, line b.band kena barred sbb xbayar bill. Bukannya xnak bayar, tapi bill xsampai, so kena r g Celcom Centre kat Bayan Baru yang agak jauh dari Lik Lau nak p bayar, 28.12 br bayar.. 5 days xon9..
In addition, my sister engagement day was held on 25th Dec, so agak hectic la that week..

Pastu baru skrg got tyme to reply all comments in FB, approve friend request kat FB yg nak taw pasal hot issue bout elective subjects, and also reply comment kt blog SSM nih..

btw, Awarad nih Shark dapat dari pemilik Lagenda Budak Comel, thanks Cik LBC.. ;)


Shark pun xigt dy suruh buat apa, dah byk kali tekan older posts kat blog beliau, tapi xjumpa gak, sbb beliau sgt active update blog.. btw, thanks for da award~ sori lambat.. hehe~


Click, if u like'it~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 13 December 2010 at 3:30:00 AM 18 Comments

::SaLaM:: 

hmm..hmm..mesti skrg nih semua tgh tension,suka,bersyukur ngan result exam kan!! UiTM yang efektif sekarang nih send email je result tu.. xpayah bersusah payah nak masuk student portal pastu refresh sejuta kali semata-mata nak cek result yang GEMPAK la sangat tu..hmm.. Tapi result Shark sem nih T dan TL..

terlari tajuk lak, after dating with Heliza last September, she wished me on my besday.. 14th Nov r, of course la I told her first about my besday.. at she did replied on my comment.. terharu + bangga beb!! kenape?? xpecaye?? (baca mcm iklan raya zaman dulu2, igt lagi x??, yg mau pegi mana, Chemor.. iklan TM kot)..

Nih Shark ade printscreen comment tuh~ ;) but after 4 hours Shark wrote comment at her photo, baru realised that she wished me.. at first tgk kt email je.. teruja la gak tgk Ija ade cmmnt, tgk2 je, wow!! dh r Ija reply pastu siap wish befday lagi.. hua3..

 mula2 xfaham gak, ape r kasut kaler pink nih??


 nih r sequence comment tu.. 4 minutes after my comment kot..haha!!
Nih link ke gamba tu kat fb, kalo Ija xdelete lagi ;) 

haha..mesti ada yang kata "ntah2 tu admin dy je kot yg reply".. hehe, biaq r admin dy yg reply pun, yang penting dy reply my comment kot, awat admin tu xreply semua kalo dy rajin sgt nak reply komen Shark.. btol x?? haha.. nampak cam bersungguh2 lak Shark nih.. malu btol kalo Ija tw.. mesti pasni dy dah xmau reply comment..hahaha!! sori r, asyik story pasal skandal Shark ngan Ija.. hehe..



SSM: Hari ni nak balik Penang, last bali mase Pra-Aidiladha.. Agak lega after 6.25 months membanting tulang at WNC..
Click, if u like'it~ ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!