"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 26 January 2011 at 12:58:00 AM 14 Comments

::SaLaM:: 

Perhatian kepada semua pelajar Fakulti Perakaunan, UiTM Malaysia Shah Alam, anda diwajibkan hadir Modul Kemahiran Insaniah anjuran HeP UiTM sekrinya anda mahu grad (LULUS) dengan jayanya..

Sila pastikan anda tiada aktiviti pada hari tersebut. Terima Kasih.

(baca dgn nada MC tyme konvo..hehe)


 Jadual Modul Kemahiran Insaniah 2011
Fakulti Perakaunan, UiTM Malaysia, Shah Alam
[click at the image for better view]

Hmm.. saje nak inform, students accountancy batch Shark (July 2007), ade modul 2 kali je before nih.. Masa MMS (Part 1) ngan Part 6. students course lain yang same batch still have to attend moduls each part.. but not for us.. hehehe~ "smart, style, mantap" x batch kitorg~ ;))

btw, Shark captured this notice at Level 8, near to Bilik SMF.. see by ur self, if u don't believe it.. and Shark not sure whether all date subjects to change or not.. hehe~


Click, if it's beneficial~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 20 January 2011 at 2:03:00 AM 31 Comments

::SaLaM::

Dear all my kengakawan, or follower, kindly please leave ur link after following Shark.. Sebab. banyak sangat follower yang Shark nak follow balik, sbb korang dah jadi kawan Shark, so, Shark pun nak jadi kawan korang gak.. Sbb tu r nama dy KeNGKaWaN.. Shark pun rasa bersalah sgt kalo xbleh nak follow korg balik.. ;(


Link nih r yang Shark nak taw.. ;))


contoh profile yg xde link.. ;((
tp Sanah drop her link at comment, 
so Shark can follow her back~ ;)) Thanks
 

Tapi, still ramai lagi bloggers yang dah follow xde link kat google id. Shark pun xtaw why xde, maybe sbb korang xletak kot, tapi lagi better, kalo lps korang follow Shark, korang comment at my latest entry [kalo other entry pun bleh gak]. sbb profile name korang bleh direct link to ur blogger profile.. Hence, Shark will easily follow ur blog back.

Thanks,
Please Come Again.. ;)

Regards, 
-SharkFiq SSM-
   












~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hehe.. Shark saje nak upload pasal testimoni selepas g Teluk Segadas, Pulau Pangkor.. Ni la kesan kalo kita bermandi matahari (sunbathing).. heheh.. ;) Actually xplan pun nak tgkap gamba before and after, tapi dah "ter"sedar lak masa member yang g Pangkor upload picture tyme haritu.. Entri pasal Pangkor will be post later..hehe~

 Before tu gambar masa dalam feri, baru nak gi Pangkor
After plak gambar dalam van pink nak balik dari Teluk Segadas ke Jeti pangkor
"berbeza bukan" terok plak tu..


Click, if u like'it~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 13 January 2011 at 9:44:00 PM 18 Comments

::SaLaM::

Anyone have been to Bukit Tabur (a crystal ridge) that  located in Melawati?? hehe, yeah, six of us managed to climb up Bukit Tabur last November. The routes is really tough and DANGEROUS.. 

Actually, all of us dont know how to get there, we just using google map to get know the right way, Alhamdulillah, we managed arrived there without lost..hehe~ cool rite?? hehe.. Here is some of the pictures taken at Bukit Tabur, Taman Melawati.

Bukit Tabur, Taman Melawati with Klang Dam


Yeah, we are at 1st peak!!


Writing names at "Memorial Flag"


"Memorial flag" [six of us] 

 "Route to the peak" with smart and unique tree~

My friends already planned to "surprise" me with cake and other foods such as cucur udang, nasi goreng, sandwich, butterscotch, and also a big fresh watermelon.. We rest at the second peak because in order to get to 3rd peak, we need to use rope, and there are many of peoples queue there, so we take a break first before continue our journey..  u can see the dangerous cliffs HERE.
Birthday's cake at the mountain.. hehe.. thanks dear friends..


"surprise party" -macam2 ada


Eating Session, at the middle of the route

"Along the challenging journey"
we can see KLCC and KL Tower from here 
with "black polluted air" in the middle of the city

Nyum Nyum.. Nice Watermelon.. hehe~

Shark with stylo "Quasar a.ka. limestone"

We took 5 hours to complete the whole route as we will going down through different ways (orchards), and will end at different end point.. We took 5 hours because we stop and celebrate birthday party up there, taking much pictures, actually its only take 2-4 hours only, based on your fitness.. ;) 

Click, if u like Bukit Tabur's views~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 06 January 2011 at 11:57:00 PM 18 Comments

::SaLaM::

Jom tengok gambar-gambar perubahan (new look) Pusat Islam UiTM Malaysia (Nama sebenar, Pusat Pemikiran & Kefahaman Islam) (Nama Saintifik: Centre of Islamic Thoughts and Understanding [CITU])  yang telah direnovate dari sem 5 sampai sem 7..lama gak kitorang kena Solat Jumaat kat Pusat Sukan UiTM..
12 December 2010, Shark ngan membe KMPP yg skarg nih blaja kat UUM (Farlex), g solat Asar kat sana.. mmg perubahan Pusat Islam nih ketara sangat2 r.. boleh kata perubahan sampai 95% gak r, mmg smart, style n mantap!! Jom tengok Pusat Islam yang skrg ni known as Masjid UiTM Malaysia. ;)

 Minaret Masjid UiTM


"Suatu Ketika Dahulu" - tempat letak before masuk waktu


 Masjid UiTM


"Suatu Ketika Dahulu" - Dataran CITU 
[time ni ade Demontrasi Boikot Yahudi-2009]


Sekarang - Dataran CITU
[penuh ngan pokok2 kat kelililng dataran]


Ruang Solat Utama Masjid UiTM - fully airconditioned
[area nih memang 150% berbeza ngan sebelum ini]


 Ruang Solat Luar (Jumaat Sahaja)
 [lantai sekarang mmg smart n berbeza, bumbung pun berbeza gak, 
lampu-lampu kat dinding tu pun sgt berbeza ngan before ni]


 Pintu Masuk ke Ruang Solat Utama 
[150% berbeza ngan sebelum ni]


 Ablution's Area
[250% different from before renovate]

view from Ruang Solat Wanita


 Dataran CITU & Menara SAAS a.k.a. Fakulti Perakaunan
[dah ada tempat wudhuk kat keliling dataran]


 Outside Ablution's Area


 Toilet CITU - sgt3 style.. dah macam hotel daa~


SSM: Tak sabar nak gi Solat Jumaat kat sini..dah lama kot xsolat kat sini..

Click, if u like new Pusat Islam UiTM ~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 04 January 2011 at 8:42:00 PM 8 Comments

::SaLaM:: 

Perhatian kepada semua pelajar semester 8, Fakulti Perakauan, UiTM Malaysia, yang telah menamatkan latihan praktikal, ada notis KHAS untuk anda semua.. hangat lagi nih!! hehe~

 Released date: 4th January 2011


Kemungkinan besar, kita semua kena antar summary report on that date.. So, we still have lots of time to prepare that report. hahahahahaha~

Terima kasih..Sila datang lagi~ ;)



SSM: bleh lwn blog fakulti x?? hahaha~
 
Click, if u like'it~ ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!