"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 27 May 2011 at 11:56:00 AM 34 Comments

::SaLaM::

Beberapa hari yang lalu, blog ni mengalami masalah yang tak pernah dialami sebelum ni. Masalahnya ialah bila bukak blog ni akan masuk ke page atau blog lain. Alhamdulillah, atas bantuan mereka, masalah ini dapat diselesaikan.

Mula2, thanks a lot to Ms Aichan sebab bagitau pasal problem nih.. Kalo tak, memang Shark tak tau pun blog ni ada problem, lepas Aichan bagitau baru sedar ada problem. She also gave me link to google blogger forum, nampak r sikit why this can happen, but based on the solutions stated there, seems like there is an external parties link together with our "latest" widget..Hmm, Shark plak dah lama tak kacau widget2 nih, tu yang agak pening.. Most of suggested solution tu suruh cek design > edit html > edit templete.. try ctrl+F fleedy, xjumpa2 pn.. hehe..

Blog directly link to another site/link
http://www.facebook.com/l/08209/www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=5cae452601743454&hl=en

Then, Shark pun post la kat group Cik Reena, disebabkan bb beliau ada problem, beliau tak dapat nak tolong tengokkan masalah itu, tapi beliau suggest tanya dekat Bro Framestone, sebab beliau memang pakar..

Coversation kami..hehe..

Accidentally, Bro Framestone plak buat Segmen Korang Tanya Bro Jawap.. Shark pun dengan segannya tanya la soalan, ye r,  Bro Framestone kot, blogger otai+feymes..takut lak beliau xreply.. tapi dengan baik hati, Bro reply my question about that problem..hehe.. thanks Bro!!





 Conversation between Shark and Bro Framestone

Lastly, Shark try n error widget2 nih, mula2 Shark tengok kat widget yang baru dari yang lain, pastu yang konon2 ada external link, but then lastly Shark jumpa r punca masalah ni.. Jeng jeng jeng, rupa-rupanya widget Blogger Gempaq.. dah lama dah Shark letak widget ni, last year kalo tak silap, tak da problem pun, tiba2 ja buat hal.. Nasib baek, lepas remove je widget tu, blog ni sihat seperti biasa..

Cara-caranya adalah seperti berikut: haha.. Anda semua kena buka kat Design, pastu tengok dekat Page Element, buka widget yang kita letak one by one, pastu tengok kat html code, kalo macam Shark's case, its redirect to fleedy.com, so cari r html code yang ade fleedy.com, dah jumpe, remove widget tersebut, then the problem is settle.. ;))

SSM: sorry dah berkurun tak update, first entry for MAY..hehe.. ok, next entry will be about DATC - Dewan Agong Tuanku Canselor~

Click, if u like it~ ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!