"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 05 June 2011 at 2:35:00 PM 47 Comments

::SaLaM::

Salam 1 June.. arini ramai membe2 Shark yang start kerja and junior2 yang stat praktikal.. Selamat menumpuh alam baru.. Okeh, kali nih Shark nak ajak semua orang pergi main perang-perang guna laser kat i-City.. Zaman kita kanak-kanak dulu kan kiat main guna senapang kayu dangan peluru buah apa ntah, yang ada bunyi kelepung tuh.. (tak ingat la plak), tapi zaman sekarang ni dah maju, guna laser ja..Confirm tak sakit, penat ja~

"Battle field" at Laser Warzone, i-City, Shah Alam 
Picture from Laser Warzone's fb.

Shark join main Laser Tag ni pun after being invited by Amal Espraza kat Wall SB, alang2 buat kat i-City, yang 5 minit pun dh smpai dari rumah, join je r.. hehe.. Nak cari tempat nih senang, dekat dengan Giant Christmas Tree, satu line dengan Reptiles' House tuh..  

"The ULTIMATE Lasertag Challege"

Masa mula2 sampai kat i-City memang segan sangat2, sebab semua xkenal, hahaha.. berani mati betol, Shark main join je.. (ya, saya memang pemalu). Sebelum tu, ce kome bukak link VIDEO nih, baru la kome taw camne ghupe LASER TAG WAR nih..(Rules & Regulation, basic explaination, etc). Sementara nak buffering (bagi yang guna line yang agak xlaju), jom tengok equipments game nih..


Jaket-jaket mengikut warna kumpulan

 
 Zoom in: Jaket nih yang akan dipakai, group hijau

Memang best main nih, happening, menguji skills kita main CS (Counter Strike), memang rasa style r main nih, dah la tempat gelap, glow in the dark, berasap semua siap, nampak jaket saja.. 


1. Laser Warzone's boardname
2. Counter with CCTV (orang yang tak main boleh tengok kita main kat tv)
3 & 4. Battle field yang gelap + berasap (gambar guna handphone ja)

Camna nak main?? Tembak dekat lawan kita, kalo main group, tembak dekat jaket yang xsama kaler nagn jaket kita.. Kalo nak tau kita tembak tu kena ke tak, tengok dekat jaket lawan kita tuh, tukar kaler putih.. Tu maksud dia dah mati dan akan mati selama 5 saat.. Masa nih, si mati tak boleh tembak, lawan pun tak boleh tembak dia, dan masa ni la kita patut guna untuk menyorok sebab masa mati nih, lampu xmenyala.. (Lampu putih menyala tu sat saja, 1saat saja kot, siap dengan vibrate sekali..
Ce tengok video promo Laser Warzone kat SINI. Video ni tak sama dengan video di atas. ;)

Jom tengok ranking lepas main game nih kat scoreboard.. Nama tu ikut nama kat gun kita, accuracy plak based on ketepatan kita shoot opponents tapi xda point pun.. haha..


2nd Mission. Shark as Hawk in Blue.
Accuracy tinggi beb!! 1st Mission 21%, 2nd Mission 18%.
For 2nd mission we are divided into 3 groups which Blue, Red and Green. 
Each team need to protect their "base" and "kill" others as many as u can. ;) 


3rd Mission, only two team needed, 
therefore Shark become as Kestrel in Green..
My score increase from the previous mission, 
however the accuracy decrease to 12% but it still the highest.. Hehe.. ^^

As student, we are eligible to enjoy student price which RM12 per head per game.. If not, we need to pay RM18 each but If we are Laser WarZone's member, the price is amounted RM15 each.. Each war/mission takes 10 minutes.

Laser WarZone also have package for small parties/event as they will provide with a room that have TV, air-conditioner and foods for RM40 per person (2 missions) and RM 50 (3 missions). Sesuai la kalau nak buat reunion gathering, family outing, dan aktiviti bersama dak2 kelas~ ^^



Kalo nak tengok BANYAK lagi gambar-gambar yang guna DSLR, boleh tengok kat SINI.. Jangan lupa klik like~ hehe

So, tunggu apa lagi, warga Shah Alam especially student UiTM, Unisel, MSU, PTPTL, Poli, jom la try main perang2 guna laser yang tak bahaya nih.. Memang berbaloi.. Asyik main bowling, tengok wayang ja, sekali-sekala boleh try game nih plak.. Mana nak tau, kot2 addicted plak nanti.. Hehe..

Btw, jangan lupa klik like kat Laser WarZone's page.. klik SINI.. Kalo nak tahu lagi banyak info pasal game yang best ni, bleh la tanya kat wall Laser WarZone. Shark boleh jawab based on my limited experience and knowledge only..heh.. Kalo rajin klik la Shark's blog page kat sebelah ni.. -----> hahahaha~ 

SSM: Ada sapa2 tak yang nak ajak g main nih~ Seriously, memang best sangat3, macam kita dalam video game..hehe.. btw, 8.6.2011, Shark ada interview, wish me all the best k.. ;))

Click like, if u consider Laser Tag War is superb-cool~ ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!