"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 24 March 2011 at 2:18:00 AM 24 Comments

::SaLaM:: 

Yeah, sekarang nih "kita" dah bleh cek result SPM guna SMS ja.. dah tak payah nak beratur kat sekolah, dah tak payah nak bayar hutang dengan sekolah pun boleh tau result SPM.. xpercaya?? nah tengok bukti dari Star 23rd March 2011.

Cek Result SPM guna SMS pun boleh..;))

Actually, baru ja pagi tadi Shark kenakan membe kata boleh cek result adik dia guna SMS, tengok2 memang betol, dan bukan cobaan..haha.. Tapi, personally, Shark tak setuju sangat sebab nanti dengan senang hatinya orang lain boleh cek result kita yang "HEBAT" tuh..Either family or friends that know our IC and  Candidates Numbers (Angka Giliran), they can easily check our result without our PERMISSION.. Its should be P&C right.. 

However, I don't have to worry about that as I already passed SPM "YEARS" ago..hehe.. btw, to those wo took SPM 2010, Congratulations on your achievement, no matter what result did u get!! ;)) 


SSM: Sekarang nih (since last year) result SPM pun ada A+, A- , dah macam zaman matrik..

Click, if u like'it~ ;))

24 Responses so far.

  1. Assalamu'alaikum.
    Yelahkan senang betoi sekarang ni sms pun boleh hihi.
    Pergi ambil kat sekolah lagi best yelah jumpa geng lepastu tanya keputusan diorang hihi.

  2. tau da.. mcm2 kemudahan sekarang kan.. tapi takot jugak disalahgunakan. selamat zaman kita tak leh cek pakai sms..

  3. aah, stuju3.
    org yg taw no ic ngn no giliran kte msti dyeorg leyh check..
    xgempak r gtu! huuhu

    fiq..LBC dtg jela belog fiq nie. aishhh! >.<

  4. zaman mudah....teknologi la katakan.. time kite dlu, xde pun bnd2 mcm ni.. tu yg dak2 skang makin malas..huhu

  5. Betulla..nanti org lain pun leh check result kita bila tau no ic n no giliran.klu result gempak takpe gak..haha

  6. check orang punye lagi seronok..hehe

  7. corat-coret-anak-muda:
    wa'alaikumussalam..
    mmg senang.. lps nih kalo xtnye membe pun xpe, kite bleh tlg cek rsult dyorg..hehe

  8. Cik Reena Tan:
    tu r pasal..nseb bek zmn kita xdak cek2 rsult gna sms.. msa matrik sem 2 je yg bleh cek gne sms~

  9. FariehanIbrahim [LBC]:
    yeah, xbest r kalo org tw rsult kita.. dh tak xclusive..hehe
    tur, dh r no ic ngan angka giliran tu sng je nk dpt~

  10. [k]o{q}i[n]:
    tu r. tiba2 rsa kita ni dah lain zaman ngan bdk2 zmn skrg~ hahaha

  11. airaniez wirdani:
    btol3, segan r, bjn membe je yg bleh tw, sedara2 pun bleh tw gak.. xpatut, xpatut~

  12. Nobita Sensei:
    hmm, org cek result kita pun best jgk?? hahaha~

  13. ak pn x bpe nk stuju..sbb cm ko la,ade no ic n no mtrik ktorg mse kt mtrik dlu2..haha leh la ko check result ktorg kn..haish~

  14. assalamualaikum...skunk zaman makin moden macam2care ade skunk hikhikhik =) n thankz follow me back =) nice to know u...^_^

  15. syafiq... dah habih spm dah.... nak check gaji masuk boleh buat kott ni dak???

  16. zaman sekarang semuanya dengan SMS..

    Entry terbaru padlie: AIR PASANG pagi, SURUT pukul lima

  17. Saida Dilla Zuki:
    btol 2.. tu r psal, xpasal2 org len pn bleh taw result ak~ ;))

  18. ~FatinWana~:
    cnggih sgt pun xbest gakk..hehe

    nice to know u too~

  19. ARIEFFAH OSMAN:
    nak cek gaji masuk bleh gna online banking..kalo ada duit masuk ja, bank antr sms , n will be charged rm0.50 per sms.. ;)) heheh~

  20. padlie:
    yeah.. SMS - Senang, Mesej Saja~

  21. tak nak arr cam tu... masuk gaji pastu kena potong duit... tak kuase aku nak pi topup banyak2 kat phone... klau kje hari2 pi kering kan duit takpe gak...
    teehee~

  22. fuyoooo canggihnyaaa!
    mcm ni mmg senang la kan..tp yg tak bestnya tak dpt nk jumpa balik kawan² lama

  23. ARIEFFAH OSMAN:
    uish, dy poyong 30sen / msg as notification je kot~ hehehe..

    best r, dh keja, Shark nih yg dok study lg..~ hehe

  24. e.l.i.z.@:
    btol btol btol..
    tp yg best kalo org lain dgn xctednya check rsult kita~ ;I

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!