"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 09 November 2011 at 1:01:00 PM 46 Comments

::SaLaM::

Gambar ni memang betol2 candid!! 
I didn't know there is a camera that captured me while calling my friends/family..
Credit to Mr Photographer : Hairi Cerulean


video atas stage.. 
Scroll was given by Dato' Sahol Hamid, UiTM's VC
 Recorded by my sister.. ;)

Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan ^^

 Ni pun candid gak~ haha..
terharu n tak sangka ada kawan nak ambik gamba..hehe
Thanks to Syaza.. 


Tak habis-habis lagi pasal konvo, hehe.. Video nih dh upload kt fb, saje nak upload kat blog plak.. nak buat kenangan.. 4 tahun degree + 1 tahun matrik baru bleh konvo~ Excited lebih sikit~ Bukan senang nak dapatkan degree Account!! ALHAMDULILLAH, dapat jugak~


SSM: Gamba2 konvo xupload lagi kat fb.. Btw, WW kali nih xbpe nak jadi, sbb still ade little explaination~ Thanks to my family, friends and lecturers that create a bright future for me and my family.. May ALLAH Bless Us~

Click, if u like convocation~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 18 October 2011 at 5:09:00 AM 21 Comments

::SaLaM:: 

Today is 20th Zulkaedah which is 20 days after 30 days of Syawal.. (berapa banyak days daaa..) hehehe..

Just want to upload our Raya Family Photoshoot for current year 1432H..hehe.. As we only can gather during Hari Raya, "due to that reason" photoshoot at 1 Syawal is a MUST..

"Six of S"
Sarah, Syaffiq, Salmah, Syed, Syahril, Sazlin

Our theme for current year is Maroon, and the theme was decided by the ladies. We just need to wear it and thanked them for that Baju Melayu . haha.. But, its looks like dark purple rite?? hahaha..

 2nd Family Portraiture
(Shark tundukkan badan sbb assume my bro also did the same, 
tapi tak pun and make me look too short compared to him.. ish3..)

3rd - Pose with style la sangat~

Do us look different??

 Background: Telok Bahang, Penang (my dad's hometown)
with a girl that have relationship with me - my 12 y.o. sister..hehe


 >>>For Own Reference<<<
 Our Hari Raya Theme
1428H : GOLD
1429H : PURPLE
1430H : GREEN [HERE]
1431H : CREAM [HERE]
1432H : MAROON [HERE]

Agak-agak boleh masuk record blogger paling lambat post pasal Hari Raya x?? hehehe~


SSM: Tahun nih Shark dah start bagi duit raya to my family members.. (Baru 3 bulan kerja). Tapi ada gak dapat duit raya dari 2,3 orang sahaja~ Alhamdulillah..


Click, if u like'it~ ;)


Recorded by SHaRKFiQ SSM 05 October 2011 at 1:50:00 PM 22 Comments

::SaLaM:: 


 "..........."

Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan ^^


SSM: Ni baru r WW yang terbaek!!


Click, if u like'it~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 15 September 2011 at 2:41:00 PM 28 Comments

::SaLaM::

Yeah!! Update pun blog nih..hehe.. Sebenarnya Shark nak update pasal Iftar, Raya, Konvoi Raya tahun nih..tapi postpone dulu.. Nak bagi laluan kat UPSR.. 3 hari je, Syawal kan 29hari..

Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) / Primary School Evaluation Test telah pun ditukar nama kepada Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) also known as Primary School Performance Test. UPSR bermula pada tahun 1987 menggantikan Penilaian Darjah Lima. Format kertas exam pun dah berubah, BM Penulisan ada 3 soalan, pastu ada satu lagi exam know as Aptitude Test, tapi untuk Aptitude Test result guna Band 1 - Band 6..

#xpercaya?? Klik SINI untuk maklumat lanjut tentang UPSR or HERE to know the details of UPSR.


Shark update pasal UPSR nih sebab adik Shark, sit for that exam this year. UPSR 2011 stat exam 13 - 15 September 2011. (Sekarang nih r). Semoga Allah berilah adikku, SarahSazlin kemudahan dan ketenangan semasa menjawab soalan dan mendapat kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR 2011. Ameen
Thanks 4 my friends that "like" my status. May Allah Bless All of Us. Ameen

Teringat pulak zaman 11 tahun yang lalu, Shark ambik exam UPSR dengan no giliran PC001 1041 (hafal beb!!). Rasanya UPSR saja exam yang Shark betul-betul study and well prepared. Tak dak la nak study last minute macam PMR, SPM, Matrik, Degree nih.. Tapi result tak superb pun.. ;( Jom kita kupas satu persatu subjek masa UPSR 2000 dulu~

Bahasa Melayu Pemahaman
-Nih memang subjek wajib score A, soalan mostly senang sebab kita faham, masa Real UPSR pun boleh jawab dengan jayanya
-Result: A

Bahasa Melayu Penulisan
-Actually, masa test and exam selalunya markah BM Penulisan Shark lagi tinggi dari Pemahaman, tapi masa Real UPSR, soalan bahagian B, Shark da buat salah sikit. Sepatutnya, soalan tu kena jawab dalam format cereka, tapi Shark dengan kreatifnya jawab dalam format dialog, tapi konsep tetap sama, Cerita Rekaan.. (Cereka)
 -Result: B

Matematik
 -Nih memang subjek favorite Shark. memang selalu score subjek ni sebab dia best kalo dpt solution..haha~ hehe..
 -Result: A

Sains
- Subjek nih susah nak score, tapi minat gak sebab ada eksperimen yang best-best.
- Result: A

English
- As live from rural area, my English is not good, highest achievement only B, don't interested to learn this subjects, the most hard and difficult subject.
- Result: C

Ingat x, dulu-dulu bagi ucapan, Semoga Berjaya hingga ke manara gading, tak sangka sekarang nih dah abis belajar kat menara gading.. Alhamdulillah.. Camna pulak dengan ceritera UPSR anda semua?? story la sikit~

 Menara Gadingku: Menara SAAS



SSM: Suatu hari nanti, Shark nak cerita pasal zaman sekolah rendah plak, Sekolah Kebangsaan Genting, Balik Pulau~ 

Click, if u have passed UPSR~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 10 August 2011 at 3:09:00 AM 56 Comments

::SaLaM::


Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan ^^

> First time buat #WW, tapi macam susah nak post without word nih..hehe..

> Bakal Graduan Istiadat ke-75, Universiti Teknologi MARA (UiTM) sila alert dengan tarikh ini.


> Pecahan sidang untuk setiap kursus di semua kampus juga boleh disemak di SINI [direct link to pdf format]

> Semua maklumat tentang Istiadat Konvokesyen UiTM boleh di rujuk di SINI [Laman Web Rasmi Konvokesyen UiTM]

> Selamat berkonvo. ;))


SSM: Graduan Fakulti Perakaunan, 29 October 2011, Sidang 12, Sesi Pagi


Click, if u like convocation~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 17 July 2011 at 5:36:00 PM 41 Comments

::SaLaM:: 

Huuaaaa... lama gila tak update blog nih.. dubuqi.. hahaha.. Actually, banyak benda nak cerita, however due to several reasons, xdapat nak update blog nih..

Oraitt, last week, Shark balik kampung at Pondok Upeh, Balik Pulau, Penang.. duduk dalam pondok ja, org kampung.. ;)) Hasrat hati nak makan buah durian saja, tapi, Durian kali nih semusim dengan Manggis + Rambutan plak.. memang terbaik!! 

Nah, jamu mata dengan buah-buahan tempatan.. ^^

Kuning menyengat!! Terbaik dari Lik Lau~

 Manggis yang Mantap


Ni pokok rambutan kat depan rumah, 
buah dah sikit, sebab banyak dah kait 

Ni plak pokok belakang rumah,
pokok belakang lambat sikit nak masak

Sebab 2 hari saja Shark balik kampung, kena la bawak balik buah nak makan kat PJ dengan membe-membe..beg memang berat sebab buah rambutan ni.. pastu, ada membe dari Muar pulak bawak durian, bagi kami rasa.. Layann..

Rambutan yang di-import dari Balik Pulau 
ke umah sewa @ PJ [Padang Jawa]

 
Nih plak buah Durian Muar
[Hani Hana yang bagi] 

2 minggu nih Shark dan kengkawan pi kenduri kawin.. 1st, Nadiah Sadon, member UiTM kat Sitiawan (2/7/11), next week plak 9/7/2011 member SMaSH, Saiful Azry (Nippon).. Semoga mereka bahagia hingga akhir hayat.. Ameen..

 UiTM mates @ Sitiawan

SMaSH mates @ Penang


SSM: Sekarang nih dah pindah rumah sewa baru, esok pagi plak ada interview.. Doakan Syaffiq Syed Maricar berjaya dapat job dekat sana.. Ameen..


Click, if u like local fruits~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 05 June 2011 at 2:35:00 PM 47 Comments

::SaLaM::

Salam 1 June.. arini ramai membe2 Shark yang start kerja and junior2 yang stat praktikal.. Selamat menumpuh alam baru.. Okeh, kali nih Shark nak ajak semua orang pergi main perang-perang guna laser kat i-City.. Zaman kita kanak-kanak dulu kan kiat main guna senapang kayu dangan peluru buah apa ntah, yang ada bunyi kelepung tuh.. (tak ingat la plak), tapi zaman sekarang ni dah maju, guna laser ja..Confirm tak sakit, penat ja~

"Battle field" at Laser Warzone, i-City, Shah Alam 
Picture from Laser Warzone's fb.

Shark join main Laser Tag ni pun after being invited by Amal Espraza kat Wall SB, alang2 buat kat i-City, yang 5 minit pun dh smpai dari rumah, join je r.. hehe.. Nak cari tempat nih senang, dekat dengan Giant Christmas Tree, satu line dengan Reptiles' House tuh..  

"The ULTIMATE Lasertag Challege"

Masa mula2 sampai kat i-City memang segan sangat2, sebab semua xkenal, hahaha.. berani mati betol, Shark main join je.. (ya, saya memang pemalu). Sebelum tu, ce kome bukak link VIDEO nih, baru la kome taw camne ghupe LASER TAG WAR nih..(Rules & Regulation, basic explaination, etc). Sementara nak buffering (bagi yang guna line yang agak xlaju), jom tengok equipments game nih..


Jaket-jaket mengikut warna kumpulan

 
 Zoom in: Jaket nih yang akan dipakai, group hijau

Memang best main nih, happening, menguji skills kita main CS (Counter Strike), memang rasa style r main nih, dah la tempat gelap, glow in the dark, berasap semua siap, nampak jaket saja.. 


1. Laser Warzone's boardname
2. Counter with CCTV (orang yang tak main boleh tengok kita main kat tv)
3 & 4. Battle field yang gelap + berasap (gambar guna handphone ja)

Camna nak main?? Tembak dekat lawan kita, kalo main group, tembak dekat jaket yang xsama kaler nagn jaket kita.. Kalo nak tau kita tembak tu kena ke tak, tengok dekat jaket lawan kita tuh, tukar kaler putih.. Tu maksud dia dah mati dan akan mati selama 5 saat.. Masa nih, si mati tak boleh tembak, lawan pun tak boleh tembak dia, dan masa ni la kita patut guna untuk menyorok sebab masa mati nih, lampu xmenyala.. (Lampu putih menyala tu sat saja, 1saat saja kot, siap dengan vibrate sekali..
Ce tengok video promo Laser Warzone kat SINI. Video ni tak sama dengan video di atas. ;)

Jom tengok ranking lepas main game nih kat scoreboard.. Nama tu ikut nama kat gun kita, accuracy plak based on ketepatan kita shoot opponents tapi xda point pun.. haha..


2nd Mission. Shark as Hawk in Blue.
Accuracy tinggi beb!! 1st Mission 21%, 2nd Mission 18%.
For 2nd mission we are divided into 3 groups which Blue, Red and Green. 
Each team need to protect their "base" and "kill" others as many as u can. ;) 


3rd Mission, only two team needed, 
therefore Shark become as Kestrel in Green..
My score increase from the previous mission, 
however the accuracy decrease to 12% but it still the highest.. Hehe.. ^^

As student, we are eligible to enjoy student price which RM12 per head per game.. If not, we need to pay RM18 each but If we are Laser WarZone's member, the price is amounted RM15 each.. Each war/mission takes 10 minutes.

Laser WarZone also have package for small parties/event as they will provide with a room that have TV, air-conditioner and foods for RM40 per person (2 missions) and RM 50 (3 missions). Sesuai la kalau nak buat reunion gathering, family outing, dan aktiviti bersama dak2 kelas~ ^^



Kalo nak tengok BANYAK lagi gambar-gambar yang guna DSLR, boleh tengok kat SINI.. Jangan lupa klik like~ hehe

So, tunggu apa lagi, warga Shah Alam especially student UiTM, Unisel, MSU, PTPTL, Poli, jom la try main perang2 guna laser yang tak bahaya nih.. Memang berbaloi.. Asyik main bowling, tengok wayang ja, sekali-sekala boleh try game nih plak.. Mana nak tau, kot2 addicted plak nanti.. Hehe..

Btw, jangan lupa klik like kat Laser WarZone's page.. klik SINI.. Kalo nak tahu lagi banyak info pasal game yang best ni, bleh la tanya kat wall Laser WarZone. Shark boleh jawab based on my limited experience and knowledge only..heh.. Kalo rajin klik la Shark's blog page kat sebelah ni.. -----> hahahaha~ 

SSM: Ada sapa2 tak yang nak ajak g main nih~ Seriously, memang best sangat3, macam kita dalam video game..hehe.. btw, 8.6.2011, Shark ada interview, wish me all the best k.. ;))

Click like, if u consider Laser Tag War is superb-cool~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 27 May 2011 at 11:56:00 AM 34 Comments

::SaLaM::

Beberapa hari yang lalu, blog ni mengalami masalah yang tak pernah dialami sebelum ni. Masalahnya ialah bila bukak blog ni akan masuk ke page atau blog lain. Alhamdulillah, atas bantuan mereka, masalah ini dapat diselesaikan.

Mula2, thanks a lot to Ms Aichan sebab bagitau pasal problem nih.. Kalo tak, memang Shark tak tau pun blog ni ada problem, lepas Aichan bagitau baru sedar ada problem. She also gave me link to google blogger forum, nampak r sikit why this can happen, but based on the solutions stated there, seems like there is an external parties link together with our "latest" widget..Hmm, Shark plak dah lama tak kacau widget2 nih, tu yang agak pening.. Most of suggested solution tu suruh cek design > edit html > edit templete.. try ctrl+F fleedy, xjumpa2 pn.. hehe..

Blog directly link to another site/link
http://www.facebook.com/l/08209/www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=5cae452601743454&hl=en

Then, Shark pun post la kat group Cik Reena, disebabkan bb beliau ada problem, beliau tak dapat nak tolong tengokkan masalah itu, tapi beliau suggest tanya dekat Bro Framestone, sebab beliau memang pakar..

Coversation kami..hehe..

Accidentally, Bro Framestone plak buat Segmen Korang Tanya Bro Jawap.. Shark pun dengan segannya tanya la soalan, ye r,  Bro Framestone kot, blogger otai+feymes..takut lak beliau xreply.. tapi dengan baik hati, Bro reply my question about that problem..hehe.. thanks Bro!!





 Conversation between Shark and Bro Framestone

Lastly, Shark try n error widget2 nih, mula2 Shark tengok kat widget yang baru dari yang lain, pastu yang konon2 ada external link, but then lastly Shark jumpa r punca masalah ni.. Jeng jeng jeng, rupa-rupanya widget Blogger Gempaq.. dah lama dah Shark letak widget ni, last year kalo tak silap, tak da problem pun, tiba2 ja buat hal.. Nasib baek, lepas remove je widget tu, blog ni sihat seperti biasa..

Cara-caranya adalah seperti berikut: haha.. Anda semua kena buka kat Design, pastu tengok dekat Page Element, buka widget yang kita letak one by one, pastu tengok kat html code, kalo macam Shark's case, its redirect to fleedy.com, so cari r html code yang ade fleedy.com, dah jumpe, remove widget tersebut, then the problem is settle.. ;))

SSM: sorry dah berkurun tak update, first entry for MAY..hehe.. ok, next entry will be about DATC - Dewan Agong Tuanku Canselor~

Click, if u like it~ ;)

Recorded by SHaRKFiQ SSM 24 April 2011 at 12:58:00 PM 40 Comments

::SaLaM::

Pastikan anda mengenal pasti sama ada anda mengalami sebahagian atau semua simpton-simptom wabak penyakit yang melanda mahasiswa UiTM sekarang ini. Ramai mahasiswa UiTM telah dikuarantinkan di kolej dan rumah sewa masing-masing sehingga tarikh yang akan diumumkan kelak. Tarikh tersebut akan diberitahu kelak dan tidak sama bagi setiap pelajar.

Ubat-ubatan dari Pusat Kesihatan UiTM
[sekadar gambar hiasan]

Antara simptom tentang melanda kebanyakkan pelajar universiti terutama UiTM adalah:
  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi  pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu. 
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.
Adakah anda mengalami simpton-simpton tersebut?? Sekiranya jawapan anda YA!! , pihak kami [SHARK] ingin mengucapkan Selamat Berjaya.. sori, saje je buat gempak!! Tension beb!! Kena r chill sikit~ hehe..

 Semoga Berjaya, Bittaufiq WanNajah, Xueye Jinbu, All The Best
[Image: Captured on 30th October 2009: Part 5]


Nih jadual exam Shark.. Wish me all the best k~ ;))

28 April 2011 – AUD571: Internal Auditing ;] (DSB)
29 April 2011 – AUD610: Audit and Assurance Services :[ (DKS)
3 Mei 2011 – MAF 635: Management Accounting and Performance Evaluation :I (DATC)
4 Mei 2011 – MAF 680: Integrated Case Study ;] (DSB)
7 Mei 2011 – FAR 600: Accounting Theory :{ (DSB)
9 Mei 2011 – MAF640: Strategic Management ;] (DSB)
 *emoticon untuk continuos assessment sahaja~

Dikesempatan ini juga, SSM ingin memohan maaf kepada semua sahabat (UiTM, KMPP, Bloggers) yang mana ada terasa dengan ketelanjuran bahasa sepanjang perkenalan kita. Itu hanyalah sekadar gurauan yang ingin mengeratkan hubungan kita bersama. SSM ingin minta maaf kalau anda “terasa” dengan gurauan tersebut.  Marilah kita bersama-sama memohon ke hadrat ilahi semoga kita dapat menduduki peperiksaan dengan cemerlang. Semoga ALLAH merahmati kita semua, dan kejayaan milik kita bersama. Ameen..

Entri asal simptom sebelum intro diolah: 
http://www.facebook.com/note.php?note_id=171124296231062&id=1369612260


Click to wish me all the best~ Thanks ;))

Recorded by SHaRKFiQ SSM 19 April 2011 at 1:25:00 PM 50 Comments

::SaLaM::

Uish, mmg sangat lama tak update blog.. wei shenme?? yinwei, wo hen mang.. Hmm, nimen mingbai ma?? [translation: awat?? sebab, saya sangat bizi, hmm...hampa faham x??]
Hehehe.. Orait, Shark xmau update bout the Dinner, saja nak cerita about apa yang kami students part 8 buat sepanjang sem nih~ To all my juniors, JUST BE PREPARED.. ;))

Actually, kami(part8 students) start busy sejak bulan Januari lagi.. hampa bayangkan~ Activities listed below just CEBISAN daripada SEDUTAN perjalanan hidup kami sepanjang semester 8.. ;)) termasuk WEEKEND~

14th January - MAF640 Exhibition & Performance [Singing, Dancing, Acting] - about KRU

KRU - Ooh Laa Laa [baru nak start]

17th January - Presentation MAF680 - [Acting but in formal attire]
21st January - Presentation MAF635 - Formal Presentation - 10 minutes per person

MAF635 - "e-commerce"

22nd January - Facilitator for Tunas Pintar Programme @ SMK Puncak Alam  

Group TerHEBAT [biro makanan (yg buat peace) pun nak masuk gak!!]

29th January - 6th February : Mid Term Break [Chinese New Year] 
but I become Co-Trainer for Operasi Tawan Kota GPMS-Advance Programme [30.1-2.2]


Shark at Dataran Pahlawan 
[OTK tahun ni buat kat Melaka.. shhh, confidential]

12 &13 February - Modul Finishing School

 a Talk by PwC's HR Officer

15 February - Cuti Maulidur Rasul tapi shooting seharian for Chicken Run's Presentation [MAF680]

 Behind the scene : The Case of Chicken Run

19 February - Site Research and Interview - ESSO Sg Rasau [MAF680's project]

 The interview session with the Manager, Mr. Farid

21 February - Presentation Chicken Run - [video and formal presentation]
27 February - 1 March - Accountancy Common Test 
5 March - Modul Finishing School [Mock Interview]
12 March - Karnival Bijak Wang [ AUD571's students only]

 Karnival Bijak Wang at Auditorium Angkasa,PJ by GPMS

15 March - Presentation MAF680 [Mystery of Disappearing Oil] [Singing Reality Show]

 
-The Contestants, Judges n Host of "We Want to be a SUPERSTAR"-

19-20 March - The only week boleh balik hometown ;)) [tapi Ija mai UiTM ntuk program Kami Prihatin]
25 March - MAF640's Show - "DEFGABZIANS Got Talents: Finale" 

"Tango Dance"
[Shark's group present All Rise but I don't have the pictures]

26 March - Audit Seminar [all Part 8 students]  

Held at Dewan Sri Budiman, UiTM Shah Alam
Participated by all part 8 students of Shah Alam's branch and
most of part 8 students from other branches 
(Seri Iskandar, Segamat, Malacca, etc)

29 March - Test 2 AUD571
1 April - Test 2 AUD610 [malam]
2 April - Test MAF635
3 April - Test 2 MAF640
6 April - Presentation FAR600 [XBRL]
8 April - Presentation MAF635 [ Ethical Issues in Performance Evaluation]
9 April - Pre Graduation Night - Arrived  at home about 4.30am, my friend's car got problem that nite..
10 April - Shooting n practicing (singing n dancing) for "Time Traveler Movie" [MAF680's project] (9am-3am) then at home need to rectify and amend the script..

 
 Behind the scene - we practiced and shooting at Menara S&T

Practicing the dance step [K-PoP]

11 April - Presenting MAF680.. Write Report for MAF635's presentation - Articles' review about Ethical Issues in Performance Evaluation..

The actor n actress of "Time Traveler"

12 April - Preparing Report - Article Review for FAR600 , Enron's Case, (2000 words)
13 April - Preparing Write-Up Report for MAF680's project.. (To Fiddle or Not To Fiddle)
14 April - Preparing Report of Audit Seminar's Summarry 

15 April - Eh!! dah abes silibus ka?? Dah masuk study week?? Serius xsedaq!! baru free, time to qado' tido selama 3 hari.. hehehe~

-The End-

*Notes: For February and March, I didn't include all the quizzes and assignments that WE have done.. Exclude everyday discussion to change the lyrics become solution, scripts, dance practicing, and etc.. Just want to add up, this also not include Shark's jobs as Designer of MENARA [ a GRADUATION magazine] and (ada lagi), committee for Karnival Bijak Wang.. memang fully booked, dah xdak masa nak naik Genting macam part 3 dulu~ All the bold purple activities was done on our weekend~

SSM: Thanks to ALL my group members  and classmates that give full commitment and support in all projects that we have done.. Really appreciate it.. Sorry if I cant help much during our projects this sem.. Really have a nice time with all of u.. ALL THE BEST in the future~ ;)

Click, if u like it~ ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!