"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 17 July 2011 at 5:36:00 PM 41 Comments

::SaLaM:: 

Huuaaaa... lama gila tak update blog nih.. dubuqi.. hahaha.. Actually, banyak benda nak cerita, however due to several reasons, xdapat nak update blog nih..

Oraitt, last week, Shark balik kampung at Pondok Upeh, Balik Pulau, Penang.. duduk dalam pondok ja, org kampung.. ;)) Hasrat hati nak makan buah durian saja, tapi, Durian kali nih semusim dengan Manggis + Rambutan plak.. memang terbaik!! 

Nah, jamu mata dengan buah-buahan tempatan.. ^^

Kuning menyengat!! Terbaik dari Lik Lau~

 Manggis yang Mantap


Ni pokok rambutan kat depan rumah, 
buah dah sikit, sebab banyak dah kait 

Ni plak pokok belakang rumah,
pokok belakang lambat sikit nak masak

Sebab 2 hari saja Shark balik kampung, kena la bawak balik buah nak makan kat PJ dengan membe-membe..beg memang berat sebab buah rambutan ni.. pastu, ada membe dari Muar pulak bawak durian, bagi kami rasa.. Layann..

Rambutan yang di-import dari Balik Pulau 
ke umah sewa @ PJ [Padang Jawa]

 
Nih plak buah Durian Muar
[Hani Hana yang bagi] 

2 minggu nih Shark dan kengkawan pi kenduri kawin.. 1st, Nadiah Sadon, member UiTM kat Sitiawan (2/7/11), next week plak 9/7/2011 member SMaSH, Saiful Azry (Nippon).. Semoga mereka bahagia hingga akhir hayat.. Ameen..

 UiTM mates @ Sitiawan

SMaSH mates @ Penang


SSM: Sekarang nih dah pindah rumah sewa baru, esok pagi plak ada interview.. Doakan Syaffiq Syed Maricar berjaya dapat job dekat sana.. Ameen..


Click, if u like local fruits~ ;)

41 Responses so far.

  1. giler sdap buah durian 2..kuning giler..terlliur ak tgk..bkn nk kc ak ckt..kdekut pnye bdk..ak giler buah durian taw x..huhu..cehhh~haha..=P

  2. terliur aku tgk durian tu wehhh.. haha! sedap.

  3. waaa... rindu manggis......
    btw, gud luck 4 the intview.. ^^

  4. wah..sedapnya.. :D

  5. http://www.mohdkhairi.com/2011/07/dah-mencecah-angka-600.html

    entri terima kasih...hehe

    btw, thanks singgh .. aku fSPU ko menara.. jauh sikit..ehhe dan Abd Halim Salani tu member skolah aku dr skolh rndah smpai SMK.. dok kmpg sblh je...

  6. elehhh pondok la sgt hihi...
    wehhh jeles wehhh tgk duyannnnn...pastu manggis lak tuuu..dh lama gile x pekena manggissss...sedapnyeeeeeeeeeeeeee

  7. pehhhh best gile...
    balik pulau tu aku tak penah pi pun..
    tapi share ah wehhh buah buahan tu..
    aku ngidam gile kat durian tu
    kot..hehehe =)

    first time sini

  8. belahak orang yang makan durian, pergh..mencucuk hidung..

  9. piin piiin...
    oke ngn bangganya...kecik drg balik..hehe..
    mintak ckit duriaaannnnn..=)

  10. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    generasi nissan sentra

    uihhhh Musimmm buahhhh... kalau ade durian adalahhh rambutan dan adelahhh manggisss...

    oohhh sedapnyerrrr...


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Kepada Nadiah Sadon, SMaSH, Saiful Azry (Nippon).. Semoga mereka bahagia hingga akhir hayat.. Ameen..


    Selamat pengantin baru
    Semoga kekal abadi bahgia
    Ke anak cucu sentosa murah rezeki
    Alhamdulillah bertemu jodohnya
    Berkat kesucian akhir terlaksana

    Pabila sedang bersanding
    Janganlah suka menjeling
    Menjadi raja sehari tersenyum
    Nampak berseri tenangkanlah hati
    Dengan kesyukuran
    Sabar menghadapi tempuh
    Hidup baru

  11. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip bersihkan lining roof kereta

    ohhhh aku baru baikkk demam buah-buahaN MAKAN DURIAN BANYAK SANGAT KOTTTT

  12. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    diy pasang head unit dan poweramp

    kat tepi jalan dah banyak org jual durian ni... sepanjang jalan bau durian

  13. tunggu balik rumah nanti nak merasa buah dari dusun kampung :D

  14. sdpnya manggis...lama gila tak makan manggisss huhu

  15. Wah...memang penuh dengan aktivitilah...

  16. Saida Dilla Zuki:

    Hehehe.. taw xpe.. mmg terbaik dari Lik Lau pun.. kalo ko nk mkn, kne r mai Lik Lau.. tapi kena mai tyme musim dy r.. hehehe

  17. Cik Reena Tan:

    yaas, Durian kalo masak mmg meliurkan.. heheheh

  18. Farah Fauzi:

    Yeah.. btol3.. mmg lama pun dah xmkn manggis..

    btw, thanks 4 da wish, didn't get result yet..

  19. haffizmohdnoor:

    yeah, memang sedapppppp~ ;))

  20. Mohd Khairi Khadzir:

    owh, Halim tu membe course aku, classm8 msa part 8, and currently is my housem8 and colleague..

  21. K.eli:

    mmg pondok pun.. xcaya mai la mlawat tyme raya nanti.. hehehehe~

  22. Far8 budak baik:

    hehehe.. nanti bebila mai r Balik Pulau..

    ak bawak rambutan ngan manggis je, durian xbleh bawak nanti bau satu bas, nanti habis durian, dyorg mintak~ hehehe

  23. Gauss-Seidal:

    Alhamdulillah, sebut org yg belahak tadi..

    ;))

  24. KeChIk:

    alamak.. dh abes la plak~

  25. Afzainizam:

    Alamak, sori bro..lmbt approve comments..hehe..

  26. SyazwanSarawak:

    makan kt dusun lagi feel!! ^^

  27. Cik Suheela:

    taw xpe.. skrg ni ssh nak jumpa manggis~

  28. Zyash:

    tu r, kalo balik kampung mmg penuh pn xtvt ngan membe2.. hehehe

  29. bukak blog u time pose nie sungguh mencbar..=P

  30. erk...grrrr...><
    makan xhingat!sobssss.....
    xpe2...tunggu la kecik balik kg t...

  31. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip periksa kerosakan san servis radiator

    Warrgghhhh time berbuka posa pun semua makanan berasaskan Durian... serawa Pulut roti durian mmg sedap sangat

  32. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    diy buat servis kereta

    siang hari posa sendawa durian pulak... ramai ingat macam org tak pose

  33. waah..tbaca pulak entry ni msa bln2 puasa ni..huhu..

  34. amboi sedapnyerrr durian tu!!! fav la durian kuning mcm tu..bestnyerr!!

  35. yoro okino:

    hmm.. tu lah, nih entry sebelum posa.. hehehe

  36. KeChIk yg comey:

    ingat r, sebab tu tunjuk kt blog nih~ hehe

  37. Afzainizam:

    alamak, xpenah plak makan sahur/ buka posa dengan durian thn ni..

    biasa r, Shark kat perantauan..~

  38. .:hana radzi:.

    alamak!! sori r, xde lak entry baru tyme bulan posa.. hehehe

  39. fadhdeela:

    hmm, mmg sedap pun.. tapi xleh mkn byk2 gak, sbb balik kampung kejap jer..

  40. durian..singgah at http://secantiknurani92.blogspot.com/2011/04/durian-owh-durian.html and
    http://secantiknurani92.blogspot.com/2011/10/orang-korea-mari.html

  41. Cantik blog ini.. penuh informasi..
    terima kasih bagi info2 menarik ni.. :-)


    Visit Pokok Manggis Depan Rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!