"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 27 May 2011 at 11:56:00 AM 34 Comments

::SaLaM::

Beberapa hari yang lalu, blog ni mengalami masalah yang tak pernah dialami sebelum ni. Masalahnya ialah bila bukak blog ni akan masuk ke page atau blog lain. Alhamdulillah, atas bantuan mereka, masalah ini dapat diselesaikan.

Mula2, thanks a lot to Ms Aichan sebab bagitau pasal problem nih.. Kalo tak, memang Shark tak tau pun blog ni ada problem, lepas Aichan bagitau baru sedar ada problem. She also gave me link to google blogger forum, nampak r sikit why this can happen, but based on the solutions stated there, seems like there is an external parties link together with our "latest" widget..Hmm, Shark plak dah lama tak kacau widget2 nih, tu yang agak pening.. Most of suggested solution tu suruh cek design > edit html > edit templete.. try ctrl+F fleedy, xjumpa2 pn.. hehe..

Blog directly link to another site/link
http://www.facebook.com/l/08209/www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=5cae452601743454&hl=en

Then, Shark pun post la kat group Cik Reena, disebabkan bb beliau ada problem, beliau tak dapat nak tolong tengokkan masalah itu, tapi beliau suggest tanya dekat Bro Framestone, sebab beliau memang pakar..

Coversation kami..hehe..

Accidentally, Bro Framestone plak buat Segmen Korang Tanya Bro Jawap.. Shark pun dengan segannya tanya la soalan, ye r,  Bro Framestone kot, blogger otai+feymes..takut lak beliau xreply.. tapi dengan baik hati, Bro reply my question about that problem..hehe.. thanks Bro!!





 Conversation between Shark and Bro Framestone

Lastly, Shark try n error widget2 nih, mula2 Shark tengok kat widget yang baru dari yang lain, pastu yang konon2 ada external link, but then lastly Shark jumpa r punca masalah ni.. Jeng jeng jeng, rupa-rupanya widget Blogger Gempaq.. dah lama dah Shark letak widget ni, last year kalo tak silap, tak da problem pun, tiba2 ja buat hal.. Nasib baek, lepas remove je widget tu, blog ni sihat seperti biasa..

Cara-caranya adalah seperti berikut: haha.. Anda semua kena buka kat Design, pastu tengok dekat Page Element, buka widget yang kita letak one by one, pastu tengok kat html code, kalo macam Shark's case, its redirect to fleedy.com, so cari r html code yang ade fleedy.com, dah jumpe, remove widget tersebut, then the problem is settle.. ;))

SSM: sorry dah berkurun tak update, first entry for MAY..hehe.. ok, next entry will be about DATC - Dewan Agong Tuanku Canselor~

Click, if u like it~ ;)

34 Responses so far.

  1. salam fiq..lama tak ke mari....blog sehat...tuan blog sehat ke?

  2. alhamdulillah,
    da settle gak kan..

    uishh! kalu jdik kt comel, msti menggelabah gak neh..sbb mmg xtaw pape. hehe :p

  3. lame xsinggah sini..nsib bik dah okek blog shark kn..kalo x..xpasal pasal kne del..weee..:)

  4. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    jenis jenis kereta mpv

    dulu pernah terjadi kat aku... jenuh cari orang yang arif minta tolong..... payahhh-payahhh

  5. Nur Hawa Mohd Zin :

    yeah, thanks sudi dtg sini lagi,..
    Alhamdulillah sihat, tgh cari koje sjrg nih~ hehe

  6. FariehanIbrahim [LBC]"

    Alhamdulillah, dh ok balik.. tu r, mula2 mmg gelabah, sbb tu tnya abes semua org, nsib bek skrg dh ok.. hehe..

    thankscomment here, terharu... hahaha~

  7. anismelon:

    yeah, nasib bek ok.. tu r, xmo r delete2 nih, dh lame blog nih, mcm2 dh tulis, syg kot~ hehe..

    thanks jenguk blog nih, terharu~ hehehe

  8. ohhh yeke
    dah baca ni baru tau blog kita prob disebabkan org lain
    xpernah terpk pon buleh jadi gitu
    thanks for sharing :)

    btw dah dpt kje ke? :)

    p/s: dah follow ko balik

  9. Afzainizam:

    btol btol btol..
    gelabah giler tyme tuh...
    nsib bek skrg dh ok~

  10. StrewberiManis =):

    tu r pasal, b4 nih xpenah jadi kt kitw, xtaw r cmne nak solve..
    hehe.. welcome, blogger mesti r kne sharing2..

    hehe, xkeje lagi, tgh dok apply..

  11. eh2 nape nak follow ko, dia macam hang?
    ingatkan dah successully follow
    bila cek balik, xjoin lagi
    haiyooooooo T___T

    haaa betul2, xjadi dekat kita, mmg xtau nak solve kan, hehe

    sekarang ade kat penang ke?

  12. ish pelik jgk tu , siap leh link ke website lain..sib baik dpt setel..

  13. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    jenis jenis kereta mpv

    wehhhh.... aku merata cari orang mintak tolong repair balik... bolehhh diorang cakap ... " tak tau, tak tau... cehhh...tak membantu langsung" tapi aku iktiar jugak bertanya pada salah seorang blogger ... Alhamdulillah dia tolong aku... terima kasih padanya"

  14. hye.shark.nice blog.blog walking here je..sy da follow kamu.meh la singgah sni..

    http://mysoullovellyinme.blogspot.com

  15. ooooo cmni ke mslh ko.. bru phm slps tgk gmbr.. heee~
    dlu pn gengblogger pernah kna hack jgk kan? huhuhx..

  16. kalau fiqah lak.. memang hancur la.. pa benda pun ak tau.. kalau baca yang bro f reply pun tak paham pa menda..

    wa pandai debit kredit saja lor... haha

  17. salam bro
    maaf lambat singgah sini
    erm
    alhamdulillah sbb blog aku ok xde masalah2 yg dialami oleh bro

    p/s- waiting for ur next entry about DATC.. hehe

  18. StrewberiManis =):

    owh, mybe sbb aritu ade problem ngan blogspot kot~

    skrg ni dh ok..
    ada kat Shah Alam, cari keje kt cni~ hehe

  19. K.Eli:

    tu r, nasib bek dapt settle gak, kne try n error.. hehe

  20. Afzainizam:

    wahh, bagus r blogger yg tlg ko tu~

    ak nie pun mencari2 gak, cmne r nk elokkan blog nih balik~

  21. azreenmohdyusof:

    thanks..
    dh follow awk jgk..
    tp apsal awk follow privately.. heheh~

  22. shiqin ghazali:

    a'ah.. tu r, mgkin mse ko msk blog ak, dy xloading hbs lagi kot~

    tp yg gengblogger tu ade malware, bahaya, nih xbhya sbb dy redirect to another site je, tp sakit jgk r..

    btw, gne laptop ak xleh nk msk GB r..
    still ade malware detection~

  23. ~nsar~ :

    hahaha, tu r, nasib bek fhm sikit2 yg kt blogger forum tu tulis, pastu bro f bgtw tu bleh r tgkp sikit2 ape yg dy nak bgtw..

    hehehe, xlame lagi, lebih dr debit credit r yg fiqah kne tw~ hehe~

  24. nas:

    its ok, at least ko reply gak comment..hehe..
    ye r, ak pn slalu gak reply cmmnt lmbt, bile ade new entry br g blogwalking..hehehe..

    btw, xsure lagi ak nk crite psal DATC or Laserwarzone~ ^^

    Takziah sbb kematian atuk ko.. insyaAllah arwah dtmpat dlm klgn yg berIman~ Ameen

  25. untung laa klu da ok..klu nak kna wat balik rugi woo

  26. ok, dah berjaya follow & link
    akhirrrrrnyaaaa berjaya ok
    kesat dahi kejap
    *fushhhh2, hehe :P


    ohh kje area shah alam ke
    ko jpa kan
    dah lapor diri?

  27. yoro okino:

    tu r pasal, kalo buat balik pun, entri yg dulu2 pn dh xleh nk tgk~ ;(

  28. StrewberiManis =) :
    yeah, berjaya juga akhirnya.. hehehe

    yup, JPA gak, ntah r, ak igt nk tggu dpt result r br buat semua tu..
    sbb dh mcm2 version yg ak dgr~

    ak xlari p mna2 pn..hehe~

  29. tahniahhh! lepas nih buleh blogging sampai lebam yek! :)

  30. mmg mencabar jugak nk troubleshoot dia.. nasib baik ada yg berpengalaman..


    Proton Gen-2 buatan Arab

  31. terima kasih for sharing :) Panik betul la, tetiba blog jadi macamtu. nasib terjumpa entry pasal problem tu kat sini. sekarang boleh senyum balik dah.. anyway.. TQVM..

  32. Cik Reena Tan:
    thanks sbb tolong bg cdgn..hehehe

  33. padlie:

    tu r, nasib bek dpt solve gak~

  34. TUALA WANITA:

    waa, sensitif nya nama blog~ hehe~

    bgos2, entry ni mmg nak tlg org yg senasib ngan Shark~ hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!