"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 05 June 2011 at 2:35:00 PM 47 Comments

::SaLaM::

Salam 1 June.. arini ramai membe2 Shark yang start kerja and junior2 yang stat praktikal.. Selamat menumpuh alam baru.. Okeh, kali nih Shark nak ajak semua orang pergi main perang-perang guna laser kat i-City.. Zaman kita kanak-kanak dulu kan kiat main guna senapang kayu dangan peluru buah apa ntah, yang ada bunyi kelepung tuh.. (tak ingat la plak), tapi zaman sekarang ni dah maju, guna laser ja..Confirm tak sakit, penat ja~

"Battle field" at Laser Warzone, i-City, Shah Alam 
Picture from Laser Warzone's fb.

Shark join main Laser Tag ni pun after being invited by Amal Espraza kat Wall SB, alang2 buat kat i-City, yang 5 minit pun dh smpai dari rumah, join je r.. hehe.. Nak cari tempat nih senang, dekat dengan Giant Christmas Tree, satu line dengan Reptiles' House tuh..  

"The ULTIMATE Lasertag Challege"

Masa mula2 sampai kat i-City memang segan sangat2, sebab semua xkenal, hahaha.. berani mati betol, Shark main join je.. (ya, saya memang pemalu). Sebelum tu, ce kome bukak link VIDEO nih, baru la kome taw camne ghupe LASER TAG WAR nih..(Rules & Regulation, basic explaination, etc). Sementara nak buffering (bagi yang guna line yang agak xlaju), jom tengok equipments game nih..


Jaket-jaket mengikut warna kumpulan

 
 Zoom in: Jaket nih yang akan dipakai, group hijau

Memang best main nih, happening, menguji skills kita main CS (Counter Strike), memang rasa style r main nih, dah la tempat gelap, glow in the dark, berasap semua siap, nampak jaket saja.. 


1. Laser Warzone's boardname
2. Counter with CCTV (orang yang tak main boleh tengok kita main kat tv)
3 & 4. Battle field yang gelap + berasap (gambar guna handphone ja)

Camna nak main?? Tembak dekat lawan kita, kalo main group, tembak dekat jaket yang xsama kaler nagn jaket kita.. Kalo nak tau kita tembak tu kena ke tak, tengok dekat jaket lawan kita tuh, tukar kaler putih.. Tu maksud dia dah mati dan akan mati selama 5 saat.. Masa nih, si mati tak boleh tembak, lawan pun tak boleh tembak dia, dan masa ni la kita patut guna untuk menyorok sebab masa mati nih, lampu xmenyala.. (Lampu putih menyala tu sat saja, 1saat saja kot, siap dengan vibrate sekali..
Ce tengok video promo Laser Warzone kat SINI. Video ni tak sama dengan video di atas. ;)

Jom tengok ranking lepas main game nih kat scoreboard.. Nama tu ikut nama kat gun kita, accuracy plak based on ketepatan kita shoot opponents tapi xda point pun.. haha..


2nd Mission. Shark as Hawk in Blue.
Accuracy tinggi beb!! 1st Mission 21%, 2nd Mission 18%.
For 2nd mission we are divided into 3 groups which Blue, Red and Green. 
Each team need to protect their "base" and "kill" others as many as u can. ;) 


3rd Mission, only two team needed, 
therefore Shark become as Kestrel in Green..
My score increase from the previous mission, 
however the accuracy decrease to 12% but it still the highest.. Hehe.. ^^

As student, we are eligible to enjoy student price which RM12 per head per game.. If not, we need to pay RM18 each but If we are Laser WarZone's member, the price is amounted RM15 each.. Each war/mission takes 10 minutes.

Laser WarZone also have package for small parties/event as they will provide with a room that have TV, air-conditioner and foods for RM40 per person (2 missions) and RM 50 (3 missions). Sesuai la kalau nak buat reunion gathering, family outing, dan aktiviti bersama dak2 kelas~ ^^



Kalo nak tengok BANYAK lagi gambar-gambar yang guna DSLR, boleh tengok kat SINI.. Jangan lupa klik like~ hehe

So, tunggu apa lagi, warga Shah Alam especially student UiTM, Unisel, MSU, PTPTL, Poli, jom la try main perang2 guna laser yang tak bahaya nih.. Memang berbaloi.. Asyik main bowling, tengok wayang ja, sekali-sekala boleh try game nih plak.. Mana nak tau, kot2 addicted plak nanti.. Hehe..

Btw, jangan lupa klik like kat Laser WarZone's page.. klik SINI.. Kalo nak tahu lagi banyak info pasal game yang best ni, bleh la tanya kat wall Laser WarZone. Shark boleh jawab based on my limited experience and knowledge only..heh.. Kalo rajin klik la Shark's blog page kat sebelah ni.. -----> hahahaha~ 

SSM: Ada sapa2 tak yang nak ajak g main nih~ Seriously, memang best sangat3, macam kita dalam video game..hehe.. btw, 8.6.2011, Shark ada interview, wish me all the best k.. ;))

Click like, if u consider Laser Tag War is superb-cool~ ;)

47 Responses so far.

  1. hahaha .tak paham jugak acane nak maen..XD

  2. jom lwn 2, shark blanje er! =P

  3. waaa.. cambest jek.. aritu p intebiu kt s.alam. aku tumpang umah khal. kan ictiy blkg tu je. tp tak sempat nak pergi gak.. hu~ sedeh! T_T

  4. interview mana weh?
    ehem2, 1st salary jgn lupe balanja aku
    HAHAHAH

  5. paint ball pun awe belum main..heheh...takot kena tembak :)

  6. Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.

  7. x fhm cmne nk main.. nnti ajar..
    tak mahal ke rm15 ntuk 10 mnit eh main?
    kalo main ice skating rm15 gk kan..

  8. SyedGraphiX:

    laa,nak main, pegang laser gun tuh, pastu tembak je kat jaket lawan kita.. as simple as ABC ... hehe

    kat dlm tu gelap, ko mmg bleh nmpk jaket je, laen r kalo dy pkai baju putih, br nmpak baju dy..kalo x, mg nmpak jaket je~

  9. FariehanIbrahim [LBC]:

    jom2, laa, shark pn br je keje 2 hari, cmne nk blanja.. hehe..

    blanja mkn aiskrim mc.d bleh r.. hahaha

  10. Cik Reena Tan:

    tw2, ko ade bgtw kat ak ko tmpg umah dy..hehe.. ak rse tmpt nih br bukak, kalo ko g tyme tu, tmpt game nih pn xwujud lg.. ko dtg r sini lagi~ hehe

  11. StrewberiManis =):Alhamdulillah, baru shorlisted, ko pun doakan aku dapat keje kat tempat yang nak interview nih..

    laa, InsyaAllah, kalo de rezeki lebih, bleh je nk blanja kwn2.. tp ko dh kawen, xleh r nk blanja..hahah~

  12. Nur Hawa Mohd Zin:

    sama r, Shark pn teringin gak nak main paintball, tp membe2 semua xdak masa..

    awe try r main laser tag nih, feel mcm paintball, tapi xsakit lansung, painless, just penat sbb kita nak lari dr org tembak kita n kejar nak tembak org.. hahah~

    mmg best~

  13. Kendra Bing:

    just register with your bing/ping site..

    thanks bcoz u do comment here~ ;))

  14. shiqin ghazali:

    senang je nak main, kalo ko tengok video yang first, ko dah bleh taw cmne nak main..

    main mcm main tembak2, tapi kali nih guna laser, so, dy bleh p jauh r.. pastu kita bleh ddk blkg "tembok" then shoot r enemy kita..

    kalo slalu2 nak main mmg bleh bankrup r jugak, tapi kalo skali skala xdak r problem sgt.. hehehe..

    tp, kalo ko main, mmg ko rsa worth r duit ko byr.. sbb mmg fun+enjoy+exercise... heheh~

  15. wahh , bstnyaa .. nak jugakk hehe :)

  16. wahh ! bestnya ,, nak jugakkk ^_^

  17. waaaaa....mcm besh je...




    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

  18. Wow macam menarik ja. He3...

    Entry terbaru -> Gegala Wordless Wednesday Pulak Sekarang Ni Ye... (",)

  19. uitm shah alam akaun ek?
    kenal maznira? :)

  20. Best gila ^.^
    Tapi , sedih lah . Nama jek duk Kl tapi tak pernah lagi kaki nih jejak ke I-city . Sobsobsob :(

  21. fuyooo icity dah maju... jom syaffiq pi icity.. tapi ko dah ader moto lum?? hahaha...

  22. terbaik kan~ hehe

  23. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    اسلام عليكم

    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    kembara mahkota johor 2011 daulat tuanku

    belum pernah sampai kesana ... mmg ade niat nak kesana hujung bulan ni.... boleh try nanti

  24. cam best jew!!!! teruja haahhahaa
    like gak permainan cm nie =D
    Tp x pnh bertapak ke i-city ag even dkt ngan umah coz tiap kali nk p mesti jem ahahaha so malaz la kn >_< hikhikhk

    btw sory late reply ^_^

  25. *dAty*:

    hee, mmg best pun..
    mai la try~ ^^

  26. fyna:

    mmg besh pun~ ;)
    orait, i'll follow u back~

  27. Budak Botak:

    yeah, memang menarik cantik tertarik KEBAABOOMm~

  28. Siti Suriani:

    yeah, just graduated from UiTM Shah Alam in BAcc..

    btw, Maznira tu part bpe?? sbb mcm xkenal.. dak acc ramai sgt~ ^^

  29. rNesZaiNe :

    a'ah. mmg suprb best..
    xpe, nanti mai r i-city ngan family..
    try find a day that all ur family's members can gathering here..
    i-city ngan kl dkt je~
    ^^

  30. NurIzza:

    tu r, mmg dh maju i-city nih~
    siap ade snow walk, umah reptilia, KFC, bank2..

    jauh beza mcm tyme ak masuk mase dy FREE lg~

    btw, ak tgh dok cari moto lg, tgk kt mudah.my~

  31. emanthehalia:

    yeah, mmg terbaek!!

    nsib bek bleh join korg, Geng Laser~

  32. Afzainizam:

    oraitt, dah sampai cni, contact2 r ngan Shark..
    bleh men skali~ hahaha

  33. nt nk maen bnde ni b0leyyy???huhuhu

  34. assalamualaikum.. jln2 snggh sini.. (^__^) dok shah alam n dkt ngan i-city tp xprnh masuk sejak berbayar nih...mls nk pg sane... hehehe

  35. waaa . menarik juga ya . nak try laa nanti . :D

  36. wahhh bestnye.kalu i kt shah alam now for sure i join main :)

    follow u.follow me back :)
    www.ainsyahirahahmad.blogspot.com

  37. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    happy 2nd anniversery

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr... terputus hubungan tapi dah jumpa balik lahhh...


    dahsyat gilerr permainan tu... pakai lazerrrr

  38. peh pehhh
    aku nk main jugakk
    lahhh macam best je..
    hahaha =p

  39. piinn piinn...
    wahh..best kot~~
    kalo nk g sana,asek kena perli ngn abg je....ngee~~~
    nak men gak...T_T
    xde geng....weee~~

  40. Saida Dilla Zuki:

    blehh je.. tp kene cari geng, br lagi bessttt!!

  41. Mohd Khairi:

    owh, ddk s.alam jgk ke?? tu r, ni pun masuk sbb ade promosi utk blogger~ ^^

  42. A M E !:

    try2, jgn malu2.. gerenti best~

  43. ain ahmad:

    nanti dtg s.alam try r maen game nih..

    dy mcm game dlm citer How I Met Your Mother~

    ^^


    dh follow balik~

  44. Afzainizam:

    xpe2, aku pun dah lama xupdate blog..
    quite bz lately~ ^^

  45. Far8 budak baik:

    mai la main... mmg best sgt3.. rasa mcm kita dlm game tuh!! Terbaek!!

  46. KeChIk:

    alamak, xde break...heheheh..

    btw, g je r, mne nak taw kot2 jadi hebat ke~ hehehe

  47. break rosak la...hekhek...
    nanti la.nk g gak..nk kumpul member2 lu...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!