"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 15 September 2011 at 2:41:00 PM 28 Comments

::SaLaM::

Yeah!! Update pun blog nih..hehe.. Sebenarnya Shark nak update pasal Iftar, Raya, Konvoi Raya tahun nih..tapi postpone dulu.. Nak bagi laluan kat UPSR.. 3 hari je, Syawal kan 29hari..

Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) / Primary School Evaluation Test telah pun ditukar nama kepada Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) also known as Primary School Performance Test. UPSR bermula pada tahun 1987 menggantikan Penilaian Darjah Lima. Format kertas exam pun dah berubah, BM Penulisan ada 3 soalan, pastu ada satu lagi exam know as Aptitude Test, tapi untuk Aptitude Test result guna Band 1 - Band 6..

#xpercaya?? Klik SINI untuk maklumat lanjut tentang UPSR or HERE to know the details of UPSR.


Shark update pasal UPSR nih sebab adik Shark, sit for that exam this year. UPSR 2011 stat exam 13 - 15 September 2011. (Sekarang nih r). Semoga Allah berilah adikku, SarahSazlin kemudahan dan ketenangan semasa menjawab soalan dan mendapat kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR 2011. Ameen
Thanks 4 my friends that "like" my status. May Allah Bless All of Us. Ameen

Teringat pulak zaman 11 tahun yang lalu, Shark ambik exam UPSR dengan no giliran PC001 1041 (hafal beb!!). Rasanya UPSR saja exam yang Shark betul-betul study and well prepared. Tak dak la nak study last minute macam PMR, SPM, Matrik, Degree nih.. Tapi result tak superb pun.. ;( Jom kita kupas satu persatu subjek masa UPSR 2000 dulu~

Bahasa Melayu Pemahaman
-Nih memang subjek wajib score A, soalan mostly senang sebab kita faham, masa Real UPSR pun boleh jawab dengan jayanya
-Result: A

Bahasa Melayu Penulisan
-Actually, masa test and exam selalunya markah BM Penulisan Shark lagi tinggi dari Pemahaman, tapi masa Real UPSR, soalan bahagian B, Shark da buat salah sikit. Sepatutnya, soalan tu kena jawab dalam format cereka, tapi Shark dengan kreatifnya jawab dalam format dialog, tapi konsep tetap sama, Cerita Rekaan.. (Cereka)
 -Result: B

Matematik
 -Nih memang subjek favorite Shark. memang selalu score subjek ni sebab dia best kalo dpt solution..haha~ hehe..
 -Result: A

Sains
- Subjek nih susah nak score, tapi minat gak sebab ada eksperimen yang best-best.
- Result: A

English
- As live from rural area, my English is not good, highest achievement only B, don't interested to learn this subjects, the most hard and difficult subject.
- Result: C

Ingat x, dulu-dulu bagi ucapan, Semoga Berjaya hingga ke manara gading, tak sangka sekarang nih dah abis belajar kat menara gading.. Alhamdulillah.. Camna pulak dengan ceritera UPSR anda semua?? story la sikit~

 Menara Gadingku: Menara SAAS



SSM: Suatu hari nanti, Shark nak cerita pasal zaman sekolah rendah plak, Sekolah Kebangsaan Genting, Balik Pulau~ 

Click, if u have passed UPSR~ ;)

28 Responses so far.

  1. wahhh siap pakai band,dah macam muet
    :D

    lagi elok pakai carried-marks. takla rs nak tekencing jwb exam.huhu

  2. sempat plak ko update blog ek??x kje ke?huhu..btw, sje nk bngga..rupe2nye kcik2 dlu ak lg pndai dr ko ek..haha..upsr ak 4A 1B n B=Sains..it means, bi ak A..tp 2 dlu..skg ak x crdik bi dh cm ko..x sgka dlu2 ak lg pndai bi dr ko ek..hahaha..interesting entry..=)

  3. result memuaskan pe shark?

  4. Gud Luck buat adek ko SARAHSAZLIN... semoga dipermudahkan sms menjawab..

  5. aNdi.Hanin::حنين نظوره:

    yup, utk aptitude test je pkai band.. yg lain pakai grade mcm biasa~

  6. Saida Dilla Zuki:

    Hahaha.. tu la pasai, sepanjang hidup Shark UPSR la paling berusaha, tapi result UPSR biasa2 je..

    yess!! Shark taw, mmg batch kita xramai yang dapat A untuk Sains~ ;))

  7. Zuewairy:

    result biasa2 je~ Ramai kot result yg hebat~ p, Alhamdulillah, dapat gak 3 A..hehe

  8. NurIzza:

    Terimakasih kakak zatul~ hehehe

  9. Zaman aku kalau tak lulus UPSR tak leh naik tingkatan 1... pastu time SRP plak aku terkena lagi kalau tak lulus SRP tak leh naik tingkatan 4 pastu.... tingkatan 5 plak sekali lagi terkena SPMV aku di kenakan mata pelajaran wajibbb.. perrghhh sadis betul...


    aku lama tak datang sini.... tentang cadangan ko letak button like kat FB tu sebenarnya aku tak berapa pandai ngan dunia IT kalau ko boleh ajarkan secara detail Insya Allah aku try... almaklum aku ni buta IT.... dah tua dahhh

    -----------------------------------
    Salam Hari Malaysia Pada Semua
    -----------------------------------

    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip membeli motorsikal second hand

  10. maluuuu laa nk citer..:)hik3!!!!

  11. akhirnye ade jugak entri..semoga adek hang berjaye dgn cemerlang

  12. upsr kite 5a..hik3..dedulu pandai, skrg berkarat sikit kih3

  13. uihhhh dah lama betul tinggalkan UPSR

    aku kantoi banyak upsr ni.... sampai ayah aku marah ... bm tak berapa baik math pulak kantoiii...

    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    air balang kawin

  14. ingat dulu upsr cuma dapat 2a 2b 1c...
    hu3... nasob bek time pmr rezut da nak naik sket.. hehehe
    teringat zaman kanak2 dulu time amek upsr.. bestnye...

  15. saya dapat 3a 1b je masa tu..mana ada 5a..org lama katakan

  16. Afzainizam:

    owh, tu r, zaman dulu2 mmg ssh nak dpt spm..
    zaman skrg, spm pn free je, xde yuran, students plak suka2 hati je nak g ke x exam.. ish3~

  17. tzmlt:

    hehehe, kenangan lama.. nath2 skrg dh mantap~ hehe

  18. syazwani 'atiqah:

    hehehe.. tu r pasal, ssh btol nak ada entry.. ish3~

    btw, thanks 4 da wish~

  19. Cik Suheela:

    wahh!! hebatnya!!

  20. Afzainizam:

    weh, 2nd komen ko mcm iklan ramli MU..hehehe..

    ramli: ayah, ramli score 2 gol arin ni~

    ayah: huh!! anak jiran sblh skor 9A taw x??! hehe

  21. nas:

    weh, same r ngan ak.. msa PMRdractically increased.. mmg btol2 unxpected result r time tuh~ hehe

  22. IMANSHAH:

    waahh~ nih mesti top student kt skolah dulu.. kalo dulu2, 3A bkn sng nk dpt~

  23. saye amek upsr thn 1991, mase tu bape umo awk?? heheee

  24. haha...best kan zaman dolu-dolu..
    upsr tggi jer...mai dkt pmr..hampeh..kuat main..result down..nsb bek spm bleh catch up..fuhh...

    http://dzuandiey.blogspot.com

  25. dh ramai budak2 pandai skrg.. kena uji mcm2 hehe

  26. NAZRUL AZAT:

    hmm, 1991 = 3 tahun..
    mudanya~ hehehe

  27. dzuandiey:

    owh, result PMR shark lagi hebat dr UPSR.. hahah,.. rezeki dctu.. hehehe.. tapi SPM maintain , xtggi, xrendah~ hehe

  28. Cazari:

    Btol la tu, bdk skrg mmg ramai yg pandai2~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!