"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 17 January 2010 at 11:09:00 PM 9 Comments

::SaLaM::

28.12.2009, Pesta Penang menerima kunjungan Fiq dan membe2 Fiq ke sana..hehe..Fiq gi pesta dengan adik Fiq - Ayen dan membe2 kampung, Aya , Mael & Pon pastu dengan lagi 2 orang membe dyorg..hehe.. kami gerak lepas Isyak, sampai2 tu kami join konsert dulu.. 


video
Memburu Impian - Kristal
Band Butterfly tengah perform (xtually Fiq xpernah taw pun kewujudan band nie..hehe).. Fiq sebenarnya nak tengok Kristal perform, so tunggu r sat.. Pastu Kristal pun perform..best wa ckp lu..live performance tu..hehe..Lan sangat pandai communicate dengan audiences.. BEST!! sampai dah dengar dalam 5 lagu, kami pn g r EURO FUN PARK [EFP] @ PESTA PENANG..
Sebahagian games2 yg da kt EURO FUN PARK @ Pesta Penang
(Dari kiri : Vortex, Ferris Wheel, Challenger, Drop Zone) 

Dekat EFP ni memang best, macam2 game ada..Fiq dah bertahun tak pi pesta ni, kalo tak silap tahun 2003 kot last tyme pi sana..dah banyak games yang ganaz ada kat sini.. konsep kat sini kata kene bayar per ride.. bayar untuk game yang kita nak main sahaja. dia xda unlimited pass macam kt Genting tu.. hehe..rate dia ikut game tu..
kalo game yang biasa2 kena 2 token, kalo game yang agak ganaz kena 3 token dan kalo game yang superb ganaz kena sampai 4 token..for ur info, satu token tu RM2..so faham2 r kalo yang 4 token tu kena sampai RM8 per ride!! ish3, mahai betol, nak main pun pikir sampai 2,3,4 kali dulu..hehe..

 

ni la rupa token EFP.. Fiq ingatkan macam duit syling tu.. 
(nampak sangat dah lama x gi sane..hehe)

Mula2 sekali Fiq nak main game yg cambest nie, nama dia VORTEX.. memang nampak cambest, so Fiq ajak r membe2 yang lain, tapi sayang (nada lagu cinta 3 segi..hehe) depa semua xmau main..
Due to that situation, kami pi r tengok game2 yang lain, ada gak game yang macam spaceshoot a.k.a solero macam kt Genting tu tapi kat sini pendek sikit r, game tu 3 token ja, tapi Fiq xminat nak main sebab pendek ja.. (hehe..demand betol).. nama game nih DROP ZONE..
Pastu ada gak game TOP GUN.. memang dah pasang niat dari rumah lagi nak main game nih, tapi lagi sekali sayang membe Fiq xmo main.. alasan dyorg dah pernah main sebelum nih.. (terima je la walaupun dalam hati nak sangat main benda2 nih..hehe)..
pastu gi tengok game CHALLENGER..wow nampak pun macam superb gila.. memang nak main sangat2.. game dy macam pirate ship tapi bentuk dy bulat & dy akan memusing2 sambil mencampakkan kita ke kiri dan ke kanan.. (dapat imagine tak?? hehe..)
ni la game VORTEX tu..yang atas skali tu manusia r.. hehe


Pastu kali nie Fiq macam paksa jugak membe2 Fiq main, [ye r, agak2 r, Fiq mai sini susah2 (susah ka??) nak main game2 kat sini kot..ish3..] game ni kena 4 token a.k.a dalam golongan "superb ganaz"..hehe.. Fiq pakai spek masa main game nie (challanger).. mula2 memang biasa2 ja, tp dah nak smpai klimaks tu gila2 r sangat seriau (cam neves, takut n seumpamanya).. tyme nie adik Fiq xdak so xboleh nak suruh dy record vid..hehe..
 
Then dah abes main tu memang jalan terhuyung-hayang r..pening kot!! hehe.. pastu jalan2 n pusing2 macam tenggiling kat seksyen (ceyy..hehe) tikam2.. faham x?? game yang mainn baling dart la, baling ring masuk kat paku la, pilih itik dlm kolam, "dengdeng" (dalam bahasa mandarin dengdeng = dan lain lain)..
display la bear yang beso2 tapi Fiq tengok yang menang suma dapat air kotak, keychain2 bodo yang xsesuai ngan rate dy RM4 sekali main..ish3.. for me dis section really wasting our money..and its really don't made me enjoying my self while "finishing" my money.. hehe.. Dah habis jejalan kat situ nak try r masuk HAUNTED HOUSE.. kene 2 token, mula2 ingat best r sebab rumah hantu kan.. Fiq nie tak pernah lagi masuk umah hantu sebab tu nak masuk gak.. kali nie membe2 Fiq nak masuk skali, ok r..masuk2, huh!! memang sangat TAK BEST..

betapa tak takutnya rumah hantu ni smpai 
sempat lagi capture pict dalam nie..ish3..
Rugi duit Fiq.. hantu pun macam bodo.. patung ja yang banyzk.. yang real (manusia) lak ada ka jenis tendang2 dinding ja dengan duduk kat belakang kain hitam ja nak bagi orang takot.. xda pun yang pakai topeng macam cerita senario..haha.. memang merugikan n membazir RM4 Fiq.. tak macam game challenger tadi, RM8 pun Fiq puas hati sebab boleh bagi jantung luruh.. so, sapa2 yang nak pi Pesta Penang lepas nie, Fiq sarankan JANGAN MASUK Rumah Hantu nih!!
pastu Fiq nak ajak membe2 nie main VORTEX jugak, sebab dah xramai orang queue macam awal2 tadi, tapi dyorg still xmo main.. Aya suruh gak Fiq men, nanti dyorg tunggu r, ok r kalo camtu.. Fiq pun gi r main.. Fuhh!! memang very the megasuperb best (nampak tak, betapa best game tu..)..

game nie dy memang beyond my imaginantion r..sangat2 excited.. lagi best dari flying coaster kt genting tuh (game spiderman).. time main nie tengah fullmoon pulak, memang nampak real ja time dy baling ke aats tu... bila rotate nak ke bawah tu, lagi r, macam nk jatuh ja rsa!! sangat best.. rasa rugi ja xpakai spek, tapi kalo pakai spek confirm jatuh+pecah+tak jmpa dah.. kaki pun terhuyung hayang ja kat udara..memang TERBAEEK!! enjoy da vid ye!!

video
bukti Fiq men vortex..hehe
Lepas abes main, ktorg terus lepak2 kat Naza Cafe.. mula2 Fiq xtaw Naza Cafe ni kat mana, rupa2nya foodcourt belakang seagate.. Fiq dah pernah pi sana kot.. masa tengah tunggu order siap, geng2 performer kat pesta tadi pun pi makan kat situ gak, sapa lagi kalo bukan Butterfly dengan Kristal.. best gila dapat tengok depa dari dekat.. pastu Aya pun perform satu lagu.. kat sini sapa2 yang order makan boleh karok seorang dua lagu for free.. open karok!! sapa yang berani saja boleh!! Mula2 nak tunggu Kristal nak perform kat Naza Cafe nih, tapi membe dyorg yang 2 tu kena gi keja esok, so, Fiq pun terpaksa r balik, xdan nak tengok Kristal nak perform kat sana lagi sekali.. ish3..


dah abes men, saja nk capture pict 
wit dat view..hehe 

Lepas hantar member dyorg tu, kami pi lepak kat Gurney Drive plak..saja smbang2 pasal PLKN, adik Fiq, Ayen tu dapat PLKN, Mael tu plak dah pi PLKN kem yang sama dengan Ayen, so cerita r sikit2 pasal life kat sana camna.. dh sembang2 sambil dipukul pawana yang segar di tepi laut tu, kami pun chow ke kampung halaman yang tercinta.. hehe..dalam pukul 5 a.m. baru sampai umah.. [chow = blah = berambus = balik]


Ni la rupa Naza Cafe, Seagate, Penang
 

Lepas ja solat Subuh, teros Fiq beradu sampai pkul __________ agak2 r sendiri!! hehe..
Btw, tiket masuk Pesta Penang untuk dewasa RM3, kanak-kanak RM1 seorang. Kat dalam Pesta Penang nih ada banayk kedai yang jual promotion stuffs macam keropok, tikar, baju, dengdeng.. Mai la~ hehe..

::p/s:: Pesta Penang ni jauh berbaloi2 dari Genting.. hehe.. in certain point of view..

9 Responses so far.

  1. wowieee....mesti la igt hang sapa..hang kan model lelaki tu..rugi la plak k.eli x amik gambaq ngan hang..mane tahu hang glamer nnt, leh k.eli show off ngan member2 hahahha

  2. ooo ko..
    meronggeng kat pesta
    mcm tuh erk..

  3. wah besh nyer...teringin nk p....tp xberkesempatan lagi...org png tp xprnh smpai...meriah jer kan...

  4. eliza: hehe..blehpulok gotu..mano nok tw, k.eli yg lg glamer dr fiq k..hehe..nice to meet you..=))

  5. aina: bkn slalu pn ade..len kali jom r join ak skali meronggengkan diri kt pesta..sthn skali je..hehehe..

  6. eyra: owh, eyra nih org penang gk ka?? area mna?? xpa2, suatu hari nanti ada r rezeki nk p men kt pesta..lupa nk state lak kt post tu, entry fees rm3 for adult and rm1 for child..=))

  7. nak pi penang lagi!! dulu pi penang kejap jer.. tue pun tak jalan mana2...

  8. nak pi penang lagi!! dulu pi penang kejap jer.. tue pun tak jalan mana2...

  9. NurIzza:

    mai la penang lama2 sket.. nanti kalo nak mai penang, bgtw r, kalo ak da kt penang bleh hangout skali..

    ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!