"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 03 January 2010 at 3:44:00 AM 2 Comments


::SaLaM::





En3 kali nie Fiq nak crita psal Petronas Cub Prix, Final Round kt Esplanade Circut a.k.a. Padang Kota @ Penang.. This event was held on 21/22 Dec 2009, but Fiq attend the last day of the event (21.12) from 3pm until the race finish..hehe..


Fiq p tgk race nie ngan Suka9, Halim Hakim, Pon Mail ngan adk hakim..tp hakim, pon n suka dh sampai awal before Fiq smpai kt sna.. xtually, Fiq nk ajk Payen, tp dy cam mls nk p, adik Fiq mmg pg2 dah gerak p sna, xcited sggh!! tw r dy terer gle bwk moto, mmg bleh r join race skali!! hehe.. sbb nk p jgk2,  msg r Suka, then set dlm kul 2pm gerak dr Lik Lau..tp Fiq lunch kt umah dlu, so grk lmbt r, Suka pn kna antr mak dy g sumwhere, so dy pn lmbat gak..


Fiq nie mmg xtw sket jln2 kt area Tanjung a.k.a George Town nie, sbb jln normal nk p pdg kota dh ttup, so agak pening di situ..hehe..lama gak r mencari tmepat suka n da geng bertapa kt sna, lastly jmpak gak ngan depa.disebabkan Fiq dh smpai lmbt, so tros tgk yg final r, kalo mai awl2 pn dpt tgk saringan ja..kami pn berdiri la kt tepi pagar yg mcm penjara tu nk tgk race..First race yg tgk racer tu gna scoot, xtw lak scoot pn msk cub prix...hehe..yg xtgk sgt sbb xddk kt port yg xbest..pastu next race cr port baek punya, tgk race LC..Fiq pn xtw r, sapa racer dy, tp moto no 5 r yg jd juara..fuhh, laju gla kwn bwk moto tu, dh r suma spoket gila bapak punya besaq, kalo bwk kot highway knfem pch!! hehe..Nie ada video race LC yg di rkam oleh Pon via SE C510..


video
LC beraksi kt roundbout corner!!


Lps tu ada r race2 len, yg mmg sgt mantap!! jeles gla tgk bdk2 ni corner, tringin ja nk ada skills cm depa!! haha.. dalam tgh2 dok syok tgk race, ada satu moto plak xcdent..kami xtw r xcdent ktna, yg tw race tu stop n sapa yg tgh ranking 1st tros jd champion!! Lastly, kami try bralih arah, nk cr angin br, kami pn p cr angle laen..kt cni, kami tgk last game, expert kot, rider ni gna legend, yg mmg sgt2 laju, corner, fuuhh!! dasyat, rapat gla!!, siyes r, mmg sgt terbaek!! yg race ni, mng kt mamat yg bwk moto no 55.. kiranya no 5 luck r hari tu!! haha..


Lps abes tgk race kami p lepak2 kt Tiang 3 a.k.a Tiang 4, kt ngan Jelutong Expressway..dkt ngan umah hakim..lepak2 sambil smbang psai race tu, tgk org men layang2, best gak tgk, depa men potong tali org len, fight r tu!! Tyme ni gak r Fiq ajk kami suma p mandi kt Bukit Merah Laketown Waterpark, sbb sblm ni kami dh p mandi kt Sedim ngan Titi Krawang, so nk bg da gk r xtvt cuti sem ni..nk tw jd ka x, tggu next en3..hehe..



Views at Tiang 3, Jelutong


Then, kami p mkan kt wonderlite..ak mkn nasi kandaq stlh sekian lama xmkn, ada la dlm lbh krg 1,2 thn xmkn..hehe,,suka 9 order tosei, tp ak xreti mkn tosei tu, depa ckp tosei tu form!! pas tu mlm kami p lepak kt padang kota blk, tgk r sat depa  bt clearance jaln tu, Payen pn memunculkan diri dy..hehe..pastu smbg2 mcm slalu (xabeh2 crita zaman skolah dlu..haha), pastu kami tros mnuju ke next destination, FTZ..FTZ tu cc, kami 4 org (Fiq, Suka, Pon, Payen) men Left 4 Death..tp cc tu xform lak, blah r, p men kt cc len..Fiq igt br bkak dlm 10 minit kna r mrh sket, tp dy caj sejam gk!! membazir duit beta!! hehe.. Pastu kami p men kt cc yg lg satu, tp Fiq xtw nma dy, dak2 ni slalu ja men kt ctu..kami men r game Left 4 Death..fuhh, mmg best n terbaek r game nie!! pastu dh sejam men, kami pn berambus r dr ctu..


Jauh sggh perjalanan Fiq ari ni, hehe..pastu p lepak2 blk kt wonderlite, kdai makn ptg td..jauh r gk dr Air Itam nk p Jelutong lak..pastu bdk2 nie order r tosei ptg td, skali waiter tu ckp dah abes..frust r bdk2 nie..hehe..as replacement, Pon n Hakim order Air Nyok a.k.a. Air Kelape..hehe..minum2 pastu da la kejadian yg plg lawak n Fiq xpenah bt sblm nie..Nak tw jgk ka?? xleh r nk bgtw ats sbb2 tertentu..hehe.. disebakan terlalu hepi mengenakan org, Fiq tertinggal wallet, ("OMG where is my wallet.. Ya Allah, bg r ak jmpak blk wallet ak")..tu ja yg dok ckp tyme otw nk p blk kt kedai mkn tu..hehe..Alhamdulillah, jumpa gk..jatuh bwh meja..tu r, nak kenakn org sgt, pdn muka!! haha..(gelak kt diri sendiri)..


Finally, br r balik ke istana tercinta kt Balik Pulau yg indah lagi permai!! hehe..mlm2 nie, mmg best pn merempit n lyn korner kt Bukit Baru a.k.a Jalan Tun Sardon..sejuk!!..Conclusion, Best!! hahaha..








2 Responses so far.

  1. Looks like you are an expert in this field, you really got some great points there, thanks.

    - Robson

  2. I was very pleased to find this site.I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!