"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 06 January 2010 at 6:36:00 AM 16 Comments


::SaLaM::


haha..xbleh blah kn tjk en3 kali ni..ok, sapa kt cni yg brangan2 nk jd model..xpn tringin nk jadi plakon iklan kt tv tu?? kalo rsa2 ak terlintas niat nk jd tu join ja contest Ingin Menjadi Model yng dianjurkan oleh Hannah Talent..




Hannah Talent?? mende tu??, Hannah Talent , nie adalah cmpany yg boleh merealisasikan impian rakyat Malaysia yg suka brgambar yng tringin nk jd model2 iklan, brochure, tv, dll.. Kalo nk jd sume nie, kna ade portfolio gamba dgn pose2 yg mntp mnrk trtarik n da boom!! nk bt portfolio ni kne byr RM250, bebaloikah?? lu fikir la sndri.. mmg brbaloi r, sbb bleh generate income dgn gnakn portfolio tu..this is a good investment for those who's trying to enter this profession..hehe..kalo yg xmampu tuh, yg still stdy, pt pn xmsk lg, jpa lg la lmbt msk, bleh join contest Ingin Menjadi Model nie..


Syarat-syarat penyertaan :


1.Terbuka kpd lelaki, kanak-kanak dan wanita (bertudung sahaja)
(sapa2 rasa yg dy xmsk dlm ktegori nie, xleh join!! hehe..)


2.Mestilah menjadi follower Hannah Talent
(korg kne jd follower ak gk tw..hehe


3.Peserta mestilah mempunyai blog sendiri.Penyertaan tidak akan diterima jika menghantar gambar dan entri ke email kami.
(kalo nk msk tu, mmg kne ade blog, so tggu apa lg, bt la blog A.S.A.P, bkn ssh pn, powers in ur hand!! =)))


4.Letakkan blog Hannah Talent dlm senarai bloglist anda.
(ltkkn blog Fiq dlm snarai bloglist anda juga!!)


5.Letakkan logo HANNAH TALENT diatas, di sidebar blog anda dan logo tersebut mestilah link ke Hannah Talent.
(yg ni, korg kne ambk insert gadget, picture..tp Fiq xde logo, hehe)


6.Letakkan hanya SATU gambar yang jelas dan anda beraksi cantik seperti model professional.Gambar tersebut mestilah gambar anda,bukan gambar orang lain.Boleh diletakkan gambar muka sahaja,separuh badan atau gambar penuh satu badan.
setiap 1 ORANG perlu ada 1 BLOG DAN 1 PENYERTAAN sahaja
Bagi kanak-kanak,ibu bapa buatkan 1 blog khas untuk anak mereka...
(TIDAK DIBENARKAN MELETAK GAMBAR BANYAK2,AUTOMATIK DISINGKIR!!)
[rasa2nya dh cukup terang, jelas dan nyata syarat ke-7 nie]


7.Buat entri mengenai HANNAH TALENT dan sedikit penerangan mengenai contest ini.
(gne ayat sndiri mngikut kekreatifan anda!!)


8.Sebarkan contest ini dengan cara anda tersendiri.Pastikan di akhir ayat di blog anda tulis begini :
saya mengetahui contest ini dari blog :--------- (ini adalah penting,sila link kan URL blog tersebut)
 [korang jgn lupe dari blog Fiq (http://highnessfiq.blogspot.com), jgn xbt lak, ksian kt Fiq..hehe]


9.Didalam entri anda juga perlu ada ayat yg backlink ke HANNAH TALENT.

10.Sila tinggalkan URL contest di page anda di ruangan komen dibawah.
(nk cmmct kt pge Fiq pn xpe, yg pntg commnt kt pge Hannah Talent ye..)


11.Tarikh tutup :13 -01-2010
          [dateline yg pntg, dh xda msa, cpt2!!]




Hadiah:
Kepada sesiapa yang mempunyai gambar yang jelas dan aksi yang cantik dan menarik,penerangan sendiri mengenai hannah talent yang mantap serta mempunyai referral yang ramai mengikuti contest ini dari blog anda,akan dijemput ke sesi photoshoot PERCUMA bersama HANNAH TALENT.Anda berpeluang dihias dan dimakeupkan oleh makeup artist,portfolio dengan 3 persalinan berbeza dan gambar-gambar eksklusif semuanya adalah hak milik anda!


therefore, tggu apa lg, join ja la, bkn rugi apa2 pn, mna nk tw kot2 korg de bkt trpendam ke..hehe..kalo korg nk tw lebih lanjut sal Hannah Talent nie, click di sblh ye!! Selamat Mencuba!! 


ok, Fiq mmg tringin sket nk jadi model nie, huahuahua, bkn model yg bt catwalktp model2 brochure Giant ke, Butik2 ke, Tesco, xpn tringin gle blakon dlm iklan tv cm Maxis, McD, KFC, xpn iklan SUPER POWER..huahuahua..so, xde r kaco sgt nk blajr..Stdy is still num !..hehe..


Fiq pn xbpe clear pmng dtntukan dgn pose yg stylo or wjah yg smart, hehe..jd, Fiq ltk la skali ngan bckgrond yg smart..huahuahua..Nie gamba kt Taman kt KLCC tu, snap by Nokia N73..gambo xclear rsgt..sori ye cik Hannah..

***Fiq tw psal contest ni dr Syaqeera***
 



Rasa2nya bleh msk mna2 brochure x?? xpn msk mjlh ka..hehehe...
ok, korg sume, jgn memalu, join je contest nie, untung sabut timbul, untung batu tggalam, kalo untung badan bleh menang..hehe..








16 Responses so far.

  1. tdg mane??hehe...goodluck!!!gambattene...

  2. Fiq...good job! u buat i bace entri nih sampai abis..
    last2 tgk gambar u,i ckp dlm hati,
    "u will become somebody soon!"
    tapi.....kene ada usaha juga untuk menjadi "somebody" tuh..

    ajk kwn2 perempuan n yg lain masuk contest ini thru ur blog..
    hope to c u! :)

  3. mashi: hehe, nmpk x kt syrt2 pnyertaan Fiq dh boldkn lelaki, mksd laki pn bleh join jgk..hehe..

  4. hannah talent: tq, mmgFiq suke mrapu pn tyme tls2 blog nie..hehe..tq, InsyaAllah, I will be somebody soon..hehe..

    tgh brusaha mngajak2 membe2 menjoinkn diri dlm contest nie..sape2 yg bce en3 nie, sila join!! tq..

  5. ala fiq...tajumpe la diana danielle..sbb tak menang..huk3!...tsk((T_T))...kan i dah cakap i ni penyokong brands..ape jer yg brands wat i mesti nak jadi org pertama yg join contest mereka..(takpayah la bersungguh mashii)...yer..mashi mmg bersungguh orgnyer..

    sj jer nak menyakat..klu fiq pakai tdg, fiq kena masuk raja lawak..haha!!

    wow!!wow!!wow!!cik Hannah Talent dah puji tu...tahniah..jadi model lepas ni jgn lupe rakan blog...(highlightkan rakan sbg diri sendiri)..

    go!!go!!fiq!!

    p/s:sorry terbuat essay pulak kat cni...(>_~)

  6. mashi: bgs r u slalu gne brands..bleh join generasi hbt r..hehe..

    xpe2, xkisah pn..sbb tgk sket sgt dak laki yg join, tu yg msk tu..xpnh pn join mne2 contest!!..

    hehe..InsyaAllah, kalo ade rezeki, tp cm ssh je nk mng sbb sket referral..=(..

    tq, gud luck to u too..xksh ksh, at leastada gk org yg nk cmmnnt..hehe..(sdey xrmai org cmmnt..hehe..)

  7. nak masuk la fiq... takot menang jer..macam mane yea hik3

  8. whoah..gudluck2...gmbr mmg power abes nih..neway, thanks cuz ltk i as ur referal..gudluck oke!

  9. ibi: join je, yg pentg ltk nme Fiq as ur referral, hahaha.. kalo mng bgus r, bgge Fiq da membe cm ibi..hehe..hua3..

  10. syaqeera:ssh r nk mng, byk sgt awek2 yg cun join contest nih..kalo ade ktegori laki br r ade hrpn lg, hehe..

    its ok, tgh2 blogwalking pastu jmpe ur link..hehe..

    congrtas sbb msk paper,bleh jd model tdg fareeda r!! hehe..

  11. syafiq msg me asap :0132695329!
    for photoshoot tomorrow!

  12. wah tahniah dah menang contest ni untuk kategori lelaki...

    goodluck...

  13. salm...akk dah follow tau...nnt follow blk ekk..kesemua blog yg akak ada tau..okehj tatata

  14. eyra: thanks 4 da wish.. unexpected kot..hehe..
    mommienard: byk sggh blog k.nard..hehe

  15. hey,kite ad jpe ritu..time photoshot day..jpe plak blog anda.. :)

  16. cik rara: cmne nk tgk blog awk..xleh nk view pn..nie je yg dpt tgk..hehe..

    Profile Not Available

    The Blogger Profile you requested cannot be displayed. Many Blogger users have not yet elected to publicly share their Profile.

    If you're a Blogger user, we encourage you to enable access to your Profile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!