"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 21 May 2010 at 8:44:00 AM 14 Comments

::SaLaM::

ni cerita lama.. 3.3.10..hehe..Fiq mention awal2, Fiq ajak Acap join Kuliah Agama yang bertajuk Mahasiswa Berumahtangga selepas dapat msg invitation dr Cik Antikapel.. Selain dari tajuk yang best, ditambah lak dgn Ustazah Siti Nor Bahyah yang mmg Fiq suka stlye dy bg ceramah, merupakn faktor penyumbang Fiq attend kuliah agama ni..


Ni tangkap dr blakang slide masa Part 2 dulu..nseb bek ada lagi..hehe

Kuliah ini diadakan di Dataran Cendekia, kalo dak UiTM Shah Alam tu mesti tw DC kalo xtw gak, mmg kene tumbuk laju2..haha..DC ni mmg dekat ngan 4 kolej [Mawar, Melati, Teratai & Delima]dan juga Menara S&T..bangunan fakulti engin. Part 2 dulu, ustazah ni pnh dtg UiTM gak, tp tyme tu bt kt Pusat Islam..skrg PI tgh renovate sbb tu kot bt kt DC..


Kuliah mendapat sambutan harga dari warga UiTM..hehe 
Fiq ddk kt kedai mkn sblh tu, sbb xdak tmpt nk ddk dpn ni..hehe

Masa dengar ceramah ni, Fiq terjumpa ngan Tim, Member SMF Perakaunan 09/10 dulu..smbil tu ktorg order Ice Blended ngan Buble Tea..ade je jual macam2 kt DC nih..

Vanilla Mocha, Vanilla Blue, Pudina BubleTea [dah habis!!] 

Intisari Kuliah:
* Mahasiswa digalakkan berkahwin semasa belajar bagi mengelakkan maksiat dan perhubungan bebas antara bukan Muhrim
* Ibu-bapa tidak perlu "menjual" anak kepada bakal menantu..hehe...Ustazah cerita, bapak dy xkisah pn berapa laki dy nk byr untuk hantaran.. [tp agak2 r, jgn r skit sgt!!]
* Petua2 menjaga perhubungan suami isteri [ni mcm out of topic sket, maybe for planning preparation]
* Sesi membalas pantun antara Ustazah ngan Suami dy..hehe
* Ini shj, sbb Fiq pn sampai lewat..hehe


p/s: this is the only one kuliah agama yg Fiq attend..dush3!! terok2!!

14 Responses so far.

  1. Eh cam da lama dah ceramah ni.....haha x pe yg penting update..haha

  2. Acap, mmg pn..ak dh tulis awal kt post..
    ni cerita lam..hehe..

  3. beb, memang da lama aku pon hampir lupa....tp la ni baru ingta balik...huhu

  4. tapi aku sangat tak brsetuju dengan pelajar digalakkan kawen awal...

  5. Xpe yang penting gi ceramah...hehe

  6. syaffiq lak yg bg ceramah...
    sat2..qo anti kapel ke.??

  7. antikapel: tw xpa, crita bln tiga..hehe..
    ak pn search n open file, intisari kuliah tu..kalo ada nk tmbh apa2 bgtw r..=))

  8. lisa: stiap bnda tu ada pro n cons dy.. kalo kawen awl tp economy xstabil pn xgna gak..hehe..

  9. acap: yg pnting dpt tmbh ilmu sket..hehe

  10. dinie: nanti ak bg ceramah kt umah..
    setiap har kamis..hehe..
    bkn r, ko try r click kt nme antikapel tu..
    nant ko tw r sape dy..hehe

  11. kawen ngan anak datuk.. ade duit ape? haha.. tapi iman mau kena kire..

  12. nisa: hmm..anak datin bleh?? hehe.. iman~

  13. cmtu nk kawen la cepat2~
    haha!
    tp mslhnya..
    pas kawen nk kasi bini mkn pe??
    xbleh2..

  14. ada tag untuk ko~ amik kat blog aku~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!