"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 15 July 2010 at 6:14:00 AM 28 Comments

::SaLaM::

I really missed her.. why she leave me now!! 
I really need her to accompany my life every day.. 
Ya Allah, pls make us be together back!! Ameen..

 Ni la Sayangku..skrg Fiq dh single..=((.. my PJJ3055 was stolen.. 
Hoping to find her back soon!!

Semua bloggers n readers, Fiq ade crite sedih nie.. moto Fiq yang br beli tuh dah hilang..Sayangku telah diculik orang.. hhuuuwaaa.. =( =( =(( Fiq ade crite pasal Sayangku masa br beli kat entri nih..mase tuh xmodify ape2 pn lg..pastu Fiq ade gak crita tyme Fiq bersama2 Sayangku berbaring kat jalan kat entri nih..skrg nih, Sayangku dah pergi meninggalkan Fiq (minta2 dapat balik)..dy dirampas tanpa kerelaan dy..kat link td da byk lagi gamba Sayangku..=(


 Tempat kejadian..sori, kamera xsmart bila gelap..tgh2 kot!!

Fiq parking kat tmpt parking standard yg MBSA sediakan kat Worldwide Business Park, Section 13, Shah Alam, sebelah Federal Highwa, pastu g r keje macam biasa..then bila nk balik around 7.45pm tuh, Fiq tgk2 moto Fiq dh xde kt tmpt parking..2 lagi moto kawan Fiq ade lg..dh r Fiq prking in between of them, but "syaitan" tu bekenan ngan moto Fiq gak..membe2 Fiq gne LC gak, rmai je bdk2 len yg gne LC park kt ctu...pastu Fiq tros g bt report kt balai polis seksyen 11 nek keta Erin n  Halim..Xiexie nimen..

Salinan report..kak polis tu yg bt karangan..dan Fiq tersalah bagitaw, the estimated losses suppose to be RM7,500..bleh tukar x?? 
Esok kena g balai lagi skali, bayar duit report.. RM2.00 kalo xsilap..=(

Ni r second dugaan dalam sebulan nih..dah r bebaru rsult exam Fiq Sem 6 sgt2 trok compared to previous yer..the worst result in my life..skrg nih, de lagi satu musibah datang.. Fiq sangat sedih.. SEDIH SEDIH SEDIH..=((

Last picture taken..tyme isi myk hitam n tkr filter..
2nd June 2010

Kalo ada any bloggers n readers yg ternampak moto nih kat mana2, tolong bgtw polis bleh..dan nak minta jasa baik bloggers n readers semua untuk tolong bacekan doa supaya Fiq dapat berjumpa balik ngan kekasih Fiq nih.. kalo lebih rajin tolong r baca Yassin skali xpun bt smbyg hajat..

Ya Allah, aku terima segala dugaan yang Kau berikan padaku, aku juga berharap Kau dapat temukan kembali motoku ini.. Aku sangat-sangat berharap pada-Mu Ya Allah.. Hanya Kau-lah tempat aku meminta pertolongan.. Ameen..

p/s: sebenarnya Fiq nak post psal bnde len dulu, tp Fiq kene post psal nie sbb this is URGENT matter..hope all of you can help me to find her..Thanks

28 Responses so far.

  1. Meter pun x smpai 5000km,x letak solex banyak2 ke ?

  2. salam...syaffiq....siannye ang....sabaq je la beb...bukan rezki ang...nnt ALLAH ganti yang lebih baik....
    huhu...xtaw nak kate pa dah...aku pon turut sedih...bru je aku impikan nak tukar LC thn depan....
    sabaq na....abes, p koje nek pa?tumpang dini ka?

  3. Syaffiq,ko knci x moto ko...
    sabar eh...moga Allah temukn balik...

  4. aduh, aku doakan jumpa cepat2 la moto ko eh. sabar la eh..

  5. wa sedihnyer....bis tuh skg ko nek pe g keje???

  6. siannya kt hang..
    aku doa2 pencuri motor hg tu dibalas hukuman yg setimpal..
    mungkin ada hikmah disebalik kejadian tu..
    bersabar la k..

  7. hanif:
    Fiq dh kunci dah..dpn blakg..
    kunci solex tu br je rosak, igt hjung mggu nih r nk tkr..
    tp..xsmpat dhh..
    aritu br je tgk, meter br 5100++ km je..

  8. antikapel:
    hmm.. ak tgh cuba brsabar r nih..
    sgt sedih beb..
    smlm, ak pnjm moto halim, sbb ptg tuh kuar nk g balai polis..
    sbb kene byr repot..RM2..
    esok, mybe tmpg Dini kot..
    AK, ak malu r, asyk tmpg org je..=(

  9. Anonymous:
    hmm, ak kunci je mcm biasa..
    tp 2 lock je r, xbyk pn..
    ntah r, sblm nih ak pnh tggl moto tu sehari kt ctu sbb tali helmet tsgkut kt dlm almari..
    dtg esok ok je..
    pastu ak igt slamat r kt ctu..
    xsangka lak....=(

  10. Ama:
    Thanks for da doa..
    ak tgh bersabar r skrg nih..
    harap2, dpt jmpa balik dlm keadaan yg sihat walafiat..
    Ameen..

  11. khalisa:
    agak r, xpuas lg nk pakai moto tuh...=(
    skrg ni mybe tmpg dini dulu..
    nanti2 xtw lg r cmna..
    masih lg bersedih n tgh bersabar..

  12. Rina:
    InsyaAllah..
    ak pn berdoa spya dy bg balik moto ak tuh..
    InsyaAllah...Ameen..

  13. tkut gak ak
    ak pn bru bli mto
    x smpai 5000km lgi
    ak psan kat ko n diri ak skali,sbagai tmbahanlen kali knci mto dgn doa
    BismillahitawakaltualAllah,nsyaAllah?

  14. sabar la bro, pencuri ni mmg xde kasih sayang mak bapak..tu la akibat dilahirkan xcukup bulan..huhu LC pun hilang ke...kawan aku bro, pakai RXZ, sbulan hilang, beli 125z, xsmpai sthun hilang, beli lagi 125zr, tu lagi lama...baru beli je...last2 beli wave, xdak plak orang nk curi..

  15. Anonymous 16 July:
    InsyaAllah.. semoga moto br tu slamat..
    tips tu akan dipraktikkan bile jumpe moto tu balik..
    Minta2 r bleh jumpa moto tu balik..
    Ameen..btw, thanks..

  16. Ooney:
    trimas for da commnet..
    mmg tgh bersabar n bersedih skrg nih..
    uish, lg sadis kwan ko tuh,
    RXZ, 125z, 125zr.. 3-3 bleh hilang..
    harap2 ak xmcm dy..

  17. takziah...
    sile lihat blog saya ye..
    ada sesuatu untuk anda..
    http://sichipmunkberkata.blogspot.com/

  18. alahai fiQQQQQQ...ciannyeee...adusss k.eli pun xtau nk ckp ape..leh tlg doa je la..tp tau je la bila org curik motor ni..dorang confirmed dh siap tukar semua dah..sampai fiQ pun xkan kenal motor sendiri huhuhu

    ya Allah...

  19. chipmunk:
    thanks 4 da condolences..
    and thanks 4 da cool award..
    i'll do it when the time comes..

  20. k eli:
    hhuuuaa3...tu r sedih sgt3 kot, moto kesygn dh hilang..
    ssh nk g mane2, nk kne tmpg org len lak..
    hhmm..berdoa ja la yg mampu bt skrg nih, smbil mata tgk2 kalo2 terjumpa "sayangku"..

  21. huhu...sedyh nyer....ko pon kne hilang....kalo aku...mmg meroyanlar hilang cmnie..huhu...harap2 ko leh jumpe balik moto ko......(pst..kawan aku pon baru hilang moto dye....3 hari lpas...tapi dye redha jerk.....tp dye harap orang yg curik tue akakn dikenakan pembalas...huhu)


    jom bace entri terbaru nas klik:

    tips-jagalah gigi kita

  22. nas: tw xpa, LC kot..lg r sedih.. tu r, ak pn berdoa spya ak dapat balik moto ak tuh in a good condition.. xkesah r pncuri tu nk jd apa, yg pntg dy bg balik moto ak!!

  23. huhu...ksiannye....barang yang hilang tu.mungkin xde jodoh untuk kite kn....semoga ada pengganti yng lbih baik :D

  24. miSz TiQue:
    tu ar..mgkin xde jodoh ngan kita..
    minte2 r kite akan dapat yg lebih baek dari tu~

  25. amin....harap2 motor syyafiq ditemui semule... sabar ye..syaffiq..mst ade hikmah bg stiap kejadian yg berlaku..

  26. Fiq...dila hilang wallet bru2 nih...huhu

  27. Raff:
    InsyaAllah..skrg nih tggu cek drinsurans~

  28. Dila:
    tu r, kesian kt kite~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!