"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 02 July 2010 at 3:13:00 AM 16 Comments


::SaLaM::

Fiq agak hepi sket hari ni, sabab penantian selama lebih dari sebulan akhirnya terjawab gak..hehe..Sebenarnya Fiq saje nak informkan kat korg2 sume Streamyx yang ktorg [Fiq ngan housemates] apply tu finally can be used!! hehe.. yinwei "ktorg" follow up setiap 3/4 hari, kalo x, mmg sampai beruban r baru bleh dapat..Ish3 [skrg ni pun dah berjanggut - 3 kali shaved dah!! hehe]


 Modem streamyx [gamba fresh dr oven]

ktorg apply 4M, yang paling laju tuh, tp ntuk 2,3 hari nie, ktorg kne gne 2M dlu, TM nak tgk dulu "PJ" nih support x wireless internet for that max speed.. hopefully bleh r..Amin..

* Installation [start-up] cost:
    = Telephone line + New User + Streamyx Installation Cost 
    =  RM30 + RM40 + RM 85
    = RM 155

* Monthly Fee = RM140

ID Telephone - kalo nk dpt free fixed line call kene byr sewa RM25/month

p/s: Ini adalah iklan, bukan smbungan Lagu Baru.. hehe..
*yinwei = kerana


16 Responses so far.

  1. wah..macam ni boleh la ber-belog 24/7 ekekke

    eh streamyx mmg xde mcm ala² berukben ek?

    p/s: k.eli dh beli hi-up tu..aduss mcm leceh je nk praktik semua jenis senaman tu..kalu takat berjalan 30min pg & 30min mlm ok lg la..senaman yoga tu xbest hahah sbb byk sgt nk kena tarik nafas hahaha letih weh

  2. k.Eli:
    xleh sgt nk bernlog 24/7..
    keje r skrg..
    kdg2 balik keje kul 6.30 onwrds..
    kdg2 balik2 tu, pnat tros tdo..
    tplg xtiv r dr dulu..hehe

    hmm..so far, [br gne 2hari] ok lagi..xtw r next days mcm mne lak..hehe

    p/s: tw xpe, Fiq pn pkai g office je, ssh r nk bt exrcise, nak jalan2 lg r.. dh r xleh nk jog....
    mybe kesan dy lmbt sket kot.. InsyaAllah..

  3. best x guna streamyx?
    nk gak r..

  4. ehehe..best ar pakai streamyx..
    ni dapat gne broadband maxis je kot...
    tupun kene tunggu next week baru leh amek....
    ehehehe..yup..
    jati nie ok gak..
    dapat byk perabot baru..
    tue ar best..
    ehehe

  5. mis cherry:
    so far, streamyx going well..
    ok sgt2.. xdak r kjap ada kjap xdak..
    tp Fiq pn fully utilise weekend ja..
    ari len pnat r..

  6. nas:
    mmg best, awal2 nih duit pn best gak..
    cume bln2 kurg sket r..
    dulu gne celcom b.bnad kt jati, sgt mnyakitkan hati..
    kt kg laju plak..
    pastu share wimax ngan rumet..byr r kt dy..

  7. hohoho.. Tahniah Fiq!! pasnih tak perlukan Tv lagi.. Watch movie online jerr.. hehehe

  8. afra: hehe..kdg2 perlu gak, cume less consume r sket compare before nih..hehe

  9. huhu..ye ker?? xpe2..
    buat mse skunk da gne intenet gne wifi member...
    free lak tue!!!
    ahahaha
    xsampai aty lak ak xbayar....
    taw xper..
    pasal blok tue...mmg baru sem nie ader perubahan..
    owh...fiq dlu pown jpb eh..smelah..
    tapi aku untuk 2 sem,sem 2 n 3....xmao tukar lah..
    cam best lak jd jpb..eheheh

  10. tu la...leceh yg amat..
    mggu ni k.eli pose, so xleh nk praktik sgt senaman tu hahaha tkt letih, xde tenaga hahah

    p/s: k.eli baru start beli susu hahah katanya susu utk tulang kan..wpun selama ni mmg tahu susu bgs utk tulang

  11. Wah wah wah....rumah ko dah ada streamyx ek Fiq....haha

  12. 4MBps.. best2... aku apply gak 4MBps tapi kne reject.... sbb x support max caps... so, skrang gune 2MBps jer tuh pon x full gak... x tau knape.. padehal umah dekat je ngan ibu sawat TM Net Kuala Terengganu... huhuhu

  13. k.eli..
    tw xpa..mmg melecehkan pn.. tp yg leceh tu kadang berhasil..hehe..

  14. acap: ye acap, umah kite dh ade streamyx..hehe..
    jimatkan elektrik!! hehehe..=))

  15. Firdaus: tu r psal, ktorg pn xtw lg leh support ke tak..sdgkan sblh je ngan shah alam.. sgt3 dkt..pelik tp benar!!

  16. nas: jadi jpb mmg best, bleh join mcm2 xtvt..
    mse tyme fiq dulu ktorg pn dinner blok f..
    siap Fiq kne jd MC lagi..hehe..
    1st tyme kot..
    last2 xkap penang je..hehe..
    tyme tu 1st tyme blok f bt dinner, bt kat court netball..
    ktorg bt ayam madu sendiri..mmg best!!
    nant tgk2 r bilik msa Fiq sem1 n 2, F1/6402!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!