"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 19 November 2010 at 2:34:00 AM 20 Comments

::SaLaM::

Shark nak cerite pasal pengalaman PERTAMA berhari raya di perantauan.. jauh dengan family.. 1st tyme lepas sembayang raya xg ziarah kubur sedara-mara.. lepas smyg raya xberslaman ngan family, makan sama2.. sedihnyaa~

Bangun2 pagi tros g mandi, pastu siap iron baju Melayu skali.. pakai sepasang kot..sebab nak menikmati "suasana" raya tu.. lagipun solat sunat Aidiladha ni slalu start awal sebab kita disunatkan makan selepas solat.. Kat masjid PJ nih, solat start awal, kul 8.00am dah start..dalam 8.55 dah abes..

Masjid P.J. ~ Padang Jawa.. xstat lagi tyme ni~

Agak sedih dan memalukan la sape2 yang lepas solat tros blah balik umah.. beb!! lebih bek xyah datang, solat raya tu pakej skali ngan khutbah selepas solat.. bukan macam smbyg Jumaat, khutbah dulu baru solat..tapi 2-2 wajib..ish3..

Dah abes solat, balik umah tros on9.. dah jadi RUTIN dah.. men FB sambil mananti SMS dari Kak Salwa ngan Puan Sham yang ajak "ziarah" umah beliau.. still dapat free call sbb besday on 14.11, bleh r kol family at Penang, mintak maaf via telephone..sedih2..Nasib bek Puan Sham ( Lecturer CRG530 - mase part 6 dulu), bersimpati ngan nasib kitorang yang beraya jauh dari ahli keluarga ni dan ajak kitorg g umah beliau..hehe ;)

Berselera x tengak lemang & rendang Puan Sham.. macam nak lagi~


Dapat gak merasa Lemang, Nasi Impit, Rendang Ayam Kampung, Rendang Daging, Kuah Kacang, Kek Coklat, Air Bandung.. Alhamdulillah... rezeki di Aidiladha.. Special thanks to Puan Sham ngan Kak Salwa.. kalo x, mmg duduk kat umah je r di hari raya ni..

Kek coklat, menu moden di pagi 11 Zulhijjah

Macam-macam gak bersembang ngan Puan Sham, yang paling terngiang2 tu, Pn Sham cakap dalam 39 students dy yang ambik paper AUDIT part 8, 10 org fail.. actually, result semua dah ada, lecturer dah abes cek semua, sdgkan tyme nih r students nak berpoya2 dan bergembira..haha..

 Lastly, WO XIWANG ZHU NIMEN HAZHIJIE KUAILE..

SSM: Dalam dingin Subuh hatiku terusik, Kenang nasib diri di rantauan, Bergema Takbir Raya menitis air mata, terbayang suasan permai desa~


Click, if u like the food~ ;)

Labels:

20 Responses so far.

  1. At least dapat laa gak ko rasa segala kueh raya tu... aku mkn mcD je... uwaaaa...

  2. Alhamdulillah.. nseb bek ada yang bersimpati..hehe..
    ni semua intern punya pasai r..

    uish, lagi moden, mkn mc.d.. hehe

  3. wah wah wah!! bes yer.. tak ajak pun raya umh Puan Sham.. aku pun beraya di kl jer.. sob sob sob~~~~

  4. weh...awat tak ajak aku p umah pn sham?
    n, macam mana lak ang leh jumpa dia ni?
    jeles nih....hehe

  5. jauh tapi meriah..

    slamat hr raya

  6. Oo. Fiq intern jauh ehh. hehe. sedap nmpak mknn tu ;)

    Serius audit mcm tuhh. Huuu

  7. wah sedapnyer makanan tu!!!! nak sket~~~ hahahahahah

  8. wah sedapnyer makanan tu!!!! nak sket~~~ hahahahahah

  9. hye! de bagi u award.. check out ye!
    http://leyaplusminus.blogspot.com/2010/11/my-first-award.html
    ;)

  10. izza:
    laaa, ak xtw lak ko braye kt kl je..
    igtkan ko raye kt umah ko~
    nk bt cmne, pn sham xcakap pn bleh ajak kawan..hehe~

  11. antikapel:
    ko kan dh beraye kt umah ko, sbb tu r ak xajak..
    btw, anank pn sham kan keje kt tmpat ak prktikal..
    sbb tu r Pn sham ak ak g sane~
    BEST~

  12. pencacai alim:
    Alhamdulillah, nasib baik je ni..

    Maaf zahir & batin~

  13. F.a.S.h.E.e.H.a:
    yup, fiq intern jauh dari kg, dkt dgn u.. hehe..

    audit mmg bz~

  14. Rezz Fukumoto:
    mmg sedap pun...
    alamak, lupa lak nak capture gambar mknn dah habis~

  15. falia shazana:
    thanks 4 da award~

  16. allahhh..lama betul k.eli x drop komen kt sini..haitu bz ngan exam hehhe

    neway, selamat hari raya!!!!

  17. k.eli:
    hahaha, tw xpe.. meme doh lamo pun..
    hehe.. bulih dpt 4.00 lagi r k.eli sem ni~ jeles2~

  18. bile nk update?

  19. padang jawa tu kg aku.hahaha

  20. Nazri:
    owh ye ke?? apsal xbgtaw awal2, kalo x bleh g beraya kt umah ko~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!