"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 31 December 2010 at 1:45:00 AM 22 Comments

::SaLaM:: 

hahaha..bukan senang Shark nak update blog selang sehari nih.. Cik SG anda patut bersyukur atas kelapangan waktu beta membuat tag anda, sbb dah byak tag yang Cik SG bg, dah terlupa nak buat.. hehe.. duibuqi~

Segmen ni dianjurkan oleh Cikgu Akim dan tamat pada 3 Jan 2011, hari pertama semester ke-8 di UiTM.. Cara menjawab ujian terdapat di page beliau. ;)



Soalan Ujian Diagnostik adalah seperti berikut :


Soalan 1
Apakah status anda??
FB Status: "hahaha.. Malaysia menang!! siap dgn mercun skali kat cni!! ;) Tahniah!!"
Relationship status: I'm still single!! kalo Heliza accept dah xsingle..hahah




Soalan 2
Ceritakan tentang diri anda 


Rajin x study?? hahahahahaha

FB Name : Syed Syaffiq Syed Maricar
Nama kat blog: SHaRK.FiQ
Umo : 22 tahun 1.5 bulan.. hehe
Kerjaya: Pelajar tahun semester akhir AC220 - Degree in Accountancy
Kampung: Pondok Upeh, Balik Pulau, Penang.. (klik nama untuk lihat pemandangan kat sana)


Soalan 3
Ceritakan tentang blog anda
Blog ni wujud setelah 20 tahun penulisnya wujud di dunia..14 November 2008.. tapi memang tak aktif sebab penulis tersebut tidak mempunyai laptop sendiri dan juga b.band mahupun wifi pada masa itu..
Blog ini bertujuan sebagai external memory, dan kenangan menjelang hari yang mendatang.. (pada masa itu)
Sekarang nih, lebih kepada current issues, activities, tagged and contest.. TQ~


Soalan 4
Apa pandangan anda tentang dunia blog
Masa mula2 buat blog, xbyk member yang kita slalu jumpa ada blog, tapi sekarang nie je, dah ramai students AC220 yang ada blog, mmg agak happening sket, terasa diri senior even follower mcm org baru 2 bulan buat blog.. hahahaha~
Blog pun boleh menambah ilmu la jugak, sbb kalo ada yg update current issues tu, kita bleh taw. Blog pun bleh tambah kawan jugak.. Mungkin blog bleh jadi medan cari jodoh bagi yang single.. hehehe~ btw, jgn lupa lak, blog pun bleh bagi side income kat org yang bijak cari peluang.. ;)



Soalan 5
Nasihat anda pada rakan-rakan yang baru nak buat blog
Blog ni xde la hebat pun, cuma kalo yang new blogger tuh, kalo dah follow tu tinggalkan url link dgn komen kat latest entry, sebab senang Shark nak follow balik.. Pastu, kalo ada bloggers komen kat entry korang, komen la balik kat entry org dyorg.. (byk org la plak)


Soalan 6
Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
Unik?? hmm, Shark rasa sebab each entry kat blog nih mesti ade at least satu gambar sebagai pelengkap entry kot~.. n kalo nak cerita pasal tempat yang kita pernah melawat, makanan yang pernah makan, mmg Shark akan guna gambar dari hp sendiri, kalo terdesak baru ambik kat Google~ hehehe..

Shark akan reply each comment at my entry and also give comment at your entry (CONSIDERATION BASIS).. ;)


Soalan 7
Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog
Hmm.. blog ni memang xkan delete sampai bila-bila, sebab banyak kenangan dan pengalaman kat blog nih..tapi kekerapan update blog ikut sambutan daripada pelanggan masa yang ada untuk update blog, sbb blogging dah jadi hobi Shark.. ;)
Impian lak, kalo boleh nak jadi famous macam otai2 blog, dapat publish entry2 yang gempak dan informatif. (Jujur nih) hahaha.. ;)

Jom  Berkenalan dengan 4 orang kawan:
3. Kak Eli 


Click, if u like'it~ ;)

22 Responses so far.

  1. salam

    blog kita, wajah kita..hehe..apapun, semua blog ada keistimewaan masing2..selamat memulakan pengajian bro

  2. salam

    blog kita, wajah kita..hehe..apapun, semua blog ada keistimewaan masing2..selamat memulakan pengajian bro

  3. suka bc sumer jwapn..smoga berjaya capai cita2 yg tersemat dhati sempna mlngkh thun baru!

    klu rjin sudilah mlwat rakan2 yg join segmen ni dblog saya untuk tambah kenalan~

    salam perkenalan dri saya bkl guru SP n Biology~

  4. waa~ impian tu besh.. aku nk jejaki ko la.. heheh! gud luck. n thanx tag..

  5. IMANSHAH:

    baik cikgu.. hehe~

  6. :Cikgu Akim:

    ok cikgu..
    terima kasih cikgu - gaya upin ipin

  7. Sandy laoshi:
    hehehe.. segan gak nak bagitau impian tu~ hehe..
    ok r, asyik ko e yg tag ak, skali skala ak lak tag ko~

  8. aiyaaaaaa...dh lama x jejak sini.alih² kena tag..baiklah baiklah

  9. blog aku xmau promot ker~~~

  10. heee~ nak ucap terima kasih jg kt hang~

    hahaha..

    phewiittt.. lawa gmbr tuh...

  11. wahhh, nama sy disituuu lorh,
    tQ fiq, nti wat er. :))

  12. huhuhu.....
    meh ar tgk2 blog kita..sori fiq promote blog sndiri lak..huhu
    snowqueeny.blogspot.com

  13. k.eli:
    tu r pasal, wo hen mang..hehe
    btw, cepat giler k.eli buat tag nih~
    terharu~

  14. Leh:
    ok, later i'll tag hg plak.. hehehe

  15. SG:
    hahaha.. sama-sama~

    btw, tu gamba stdy kt dataran tuanku fauziah, canseleri UiTM

  16. LBC:
    yer, giliran Fiq lak tagcik LBC..
    hehe~

  17. izza:
    xpe2, jom berkenalan ngan izza~

  18. shark leh je jadi femes.. heee

    go go ^^

  19. wani:

    InsyaAllah.. hehehe~

  20. salam perkenalan...datang dr blog cikgu akim...

  21. zamir:
    jom berkenalan.. hehehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!