"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 15 February 2011 at 12:04:00 AM 14 Comments

::SaLaM:: 

Esok umat Islam akan menyambut hari kelahiran Baginda Rasullullah S.A.W. Kita semua digalakkan untuk memperbanyakkan selawat kepada Nabi Muhammad S.A.W. Entri kali nih, Shark nak share Selawat Maulidur Rasul (selawat yang kita selalu dengar masa perarakan) dengan semua. (Tahun lepas Shark letak lirik lagu Rasullullah dalam mengenangmu kat SINI)

Shark memang dah lama cari selAwat nih, sebab kalo dengar ngan recite rasa tenang je.Pastu masa kazen bertunang, ade selawat nih, Shark pun Tangkap r gamba..

"Selawat Maulidur Rasul - Ya Nabi Salam Alaika"
-click the picture for better view- 

Then Shark copy dari fb group Balik Pulau (my hometown), En Nas Sobri paste selawat dalam tulisan Rumi (Bahasa Arab and English)

Yaa Nabi Salaam 'alaika
 Salutations On You, O Prophet
Yaa Rasul Salaam 'alaika
Salutations On You, O Messenger Of Allah
Yaa Habib Salaam 'alaika
Salutations On You, O Beloved
Salawaatu'llah 'alaika
Blessings Of... Allah Be Upon You.

Ashraqa'l Badru 'alaina
A Full Moon Rises Over Us
Fakhtafat Minhu'l Buduru
The Other Moon Disappears

Mithla Husnika Maa Ra'aina
We Never Saw The Like Of Your Beauty
Qattu Yaa Wajhas-Suroori
 
O Face Of Gladness

Anta Shamsun Anta Badrun
You Are The Sun, You Are The Moon
Anta Noorun Fawqa Noori
You Are Light Upon Lights

Anta Ikseerun Wa Ghaali
You Are Gold And Even More Priceless

Anta Misbaahu's-Sudoori
You Are The Light Of Hearts

Yaa Habibee Yaa Muhammad
O My Beloved, O Muhammad
Yaa 'arusa'l Khaafiqayni
O Star Of East And West
Yaa Muayyad Yaa Mumajjad
O Star Of East And West 

Yaa Imama'l Qiblataini 
 O Leader Of Both Qiblats

Man-Ra'aa Wajhaaka Yas'ad
Whoever Sees Your Face, Gets Happiness
Yaa Kareem Al-Waalidaini
O The Kind One To Both Parents
Hawdhuka's-Saafi'l Mubarrad
 Your Clear And Cool Fountain
Wirdunaa Yawm An Nushoori 

 Is Our Goal On The Day Of Reckoning

'aalim-Us-Sirri Wa Akhfaa
The Knower Of The Secret And Even More Hidden 

 Mustajeeb-Ud-Da'awaati
One Who Accepts Supplications
Rabbi Farhamnaa Jamee'a
O Lord Forgive Us All

Bijamee-'is-Saalihaati  
For The Sake Of All The Good Deeds
-Original Source: MediaIslam.com

Sabda Rasulullah SAW:
“Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga.” (Riwayat Al-Sajary daripada Anas )

 SSM: Tapi yang ade Englishtranslation tu xabes la plak..But ok r, dari xde.. Kalo sape2 tahu kat mana nak cari audio selawat ni, boleh r bagitau link skali.. Terima Kasih..

Click, if u like the Sholawat~ ;)

Labels:

14 Responses so far.

  1. nice btol ble dye wat mksod in english tu..ramai org bleh pham,, bru dowg 'nmpk'...

  2. i follow:)
    waatla chat room,sng lagi nk komen.huhu

  3. terima kasih tok perigatan nie.. :)

  4. Nurul Afifah Addnan:
    yeah, kita akan lebih faham ape yang kite bace~

  5. fatanahzakirah:
    i'll follow u back~
    mmg xnak buat chatbox, sbb sblm nih buat penuh ngan iklan je.. n bloggers tend to comment at chatbox, n da comments can't be save~ ;(
    that's y dah xbuat chatbox~

  6. NurIzza:
    ur welcome, tanggungjwab seorang Muslim adalah berpesan2~ ;)

  7. alhamdulillah..
    hye shark!
    saya da folo awk !

    http://dapurhangitsaya.blogspot.com

  8. yang paling baik untuk menyatakan cinta pada rasullullah..dengan mengamalkan sunnah baginda..
    insya-Allah.. baginda akan sentiasa gembira dengan umatnya sebegitu :)


    latest entri:

    definisi blogger popular dan disukai ramai bagiku

  9. Alhamdulillah~


    yeah, dah follow balik~

  10. nas:

    I'm totally agreed with ur comment..
    I love Muhammad S.A.W.

  11. salam mailidur rasul. (;

  12. yatie:
    Salam Maulidur Rasul~

  13. TQ Shark

  14. menarik dan sangat berguna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!