"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 05 September 2010 at 7:52:00 AM 20 Comments

::SaLaM::

Setelah sekian lama Fiq buat survey tentang Selera Sahur Mahasiswa [SSM] ini.. dan ni lah hasilnya, hehehe...
apalagi kalo bukan megi dan saudaranya~ Tapi kali nih Fiq try buat Mee goreng Mamee, Rasa Indonesia, betul2 authentic~hehe..

Mula2, letakkan mee Mamee dalam pinggan atau mangkuk mengikut kesukaan hati anda..

Masukkan air yang dipanaskan menggunakan water heater ke dalam pinggan tadi

 

selepas itu [beberapa minit kemudian], toskan [buang air panas] mee anda, 
dan masukkan segala perencah, minyak , sos dan kecap manis ke dalam pinggan




Kacau sehingga sebati, taburkan kriuk-kriuk rangup ke atas mee anda, 
boleh letakkan telur rebus sebagai penambah selera



Tadaa, dah clear pn mee goreng SSM sambil layan blog.. hehe..


Selamat mencuba walaupun dah selalu amalkan!! hehehe.. jangan lupa vote lagu raya feveret korg kt sidebar.. versi sedih dan versi riang ria~

SSM: kalau sahur kat umah nih, mmg konfem makan nasi~

20 Responses so far.

  1. leh tahan ke sahur megi jer???hehehe

  2. aina: bleh je, kdg2 tu makn biskut n nestum ja.. hehe~ btw, kalo balik umah kt kg baru makan nasi~

  3. ok la tu...rezeki...abg eq dulu masa belajar sahur dgn air suam2 kuku je...hehe

  4. wahhhh..betol2 authentic..haha

  5. aku tiap ari mkn nasi~ hee.. jgn jeles

  6. mcm pena jumpe kt fb pulak..taktau la if silap org..hhuu..

  7. mcm knal jek. pna jmpe kt fb kan? taktau la if salah org..huhu..

  8. haih
    aku dah dkt rumah
    makan sedap2 jer
    hahaha

    P/S : Aku Maluuu

  9. biasa la tu..duk kolej ngan kawan² mmg itu menu kegemaran ekekek
    k.eli tgk pun meleleh niiiii


    btw, k.eli dh balik kg hahah yahuuu mlm tadi sahur dgn lazat skali..x sabar lak nk berbuka kekek

  10. aiyaa selalu mcm ni..dh tulis panjang², hilang pulak huhuhu

    tulis balik apa yg k.eli igt je la hehhe

    hurmmm selera budak kolej mmg mcm ni..k.eli dulu pun sama gak hahha megi mmg menu faveret =D
    k.eli tgk megi awak tu pun dh melelehhhhhh

    k.eli kt kelate ni..sahur n berbuka harus la lazat! ekekke jgn jeles

  11. abg eq:
    Alhamdulillah, bukan tiap2 hari pn makan megi, kalo rajin je br bt megi nih..hehe~

  12. miss cherry:
    mmg authentic pun, siap dgn kriuk2 rangup lagi..hehe~

  13. eqin:
    tw r ko thn ni tiap2 hari ko sahur kat umah~
    nanti ak upload gamba mknn bersahur kat umah lak~

  14. farhana:
    btol r tu.. awk nih membe anisilyani kot kalo xsilap~

  15. Anda ditag utk satu contest!~

  16. mmg betul pown, masa kat shah alam mcm2 jenis maggi la aku mkn time sahur

  17. hans:
    dekat umah, mmg sedap2 pun..
    xbleh nak lawan r..hehe~

  18. k.eli:
    tw xpa, menu wajib nih.. kalo xmkn sehari sahur xsah!! hehe..

    ish3, jange la dok bgtw psal qlate, kawe dok kelik penang lg nih..~

  19. chipmunk:
    okeh, kene tgkap gamba dulu r br leh masuk contest tuh~

  20. ama:
    hehehe, nih pun ada lagi 2 jenis maggi, mamee kari berapi ngan megi giant..
    btw, megi giant tuh, kuah dy lg sedap, dh r mee dy besar2 kalo compare ngan megi mamee..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!