"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 04 August 2010 at 2:35:00 AM 25 Comments

::SaLaM::


"Satu pertemuan dalam sebuah perjalanan kehidupan, siri pencarian yang memecah tradisi - IMAM MUDA"

pernah dengar quote diatas?? Imam Muda rancangan terbitan ASTRO OASIS dengan kerjasama JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN dan JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA sudah pun berakhir minggu lepas..

isteri Imam Muda.. sejuk je tengok. 

tapi, Fiq xpenah pun tengok update pasal IM nih kat blog nih..nih pn tertengok kt fb..pastu tros layan IM nih..siap download lg..tp edisi kemuncak je r..hehe..
Fiq penah tgk tyme ujibakat tu je, kalo fiq join konfemperingkat pertama pun fail, kalo surah lazim yang pendek2 tu xpe gak, ni surah yg mmg xkan diigt oleh manusia biasa.. [malunya..=(] pastu xtgk dah sbb umah sewa nih xde Astro..hehe~

IM Hizbur [Baling, Kedah] dan IM Asyraf [Sg Gelugor, Penang]

yang bertambah best, dua-dua finalis Imam Muda nih org Utara..orang Penang ngan orang Kedah!! hehe.. pastu, dua-dua dah kawen ngan isteri yang super-cute..

 Isteri IM Asyraf yang malu ngan kamera- bak kata suami dy..hehe

 
 Liliyana Hasanah Yudi - Isteri IM Hizbur

isteri depa nih, Masya-Allah, super-cute, mmg my taste r.. [terlupa kt Heliza sat].. terbaek.. dah r solehah, sedap mata memandang plak..mmg calon isteri pilihan r..hehe..

"Semoga bahagia hingga ke akhir hayat - Ameen"

mmg r best kalo Fiq dapat isteri camtu, persoalannya, layakkah Fiq dapat isteri seperti di atas [s.d.a.]?? hehe.. "wanita yang baik hanya untuk lelaki yang baik".. InsyaAllah, kalo ade rezeki bleh r dpt s.d.a..hehe..

video
 Alunan suara Finalis Imam Muda
paling sempoi bile kedua2 imam ni mengalunkan ayat2 suci Al-Quran, sedap sgt~ jeles sbb xterer macam IM nih.. kat atas nih video tyme dyorg bce Quran..sume bleh dpt kt Youtube~ [surah At-Taubah; 18 -25]

yang paling style skali bile tgk IM Asyraf ajak smyg dlm court futsal.. 1st tyme tgk kt Malaysia nih..kalo slalu bleh tgk mcm nih, mmg best r.. tp kalo nak buat rsa pelik lak..

Saf solat dalam court futsal

"Sembahyanglah anda sebelum anda disembahyangkan"

Ni link kalo2 nak tgk IM Kemuncak kat youtube..tp part 1/10, yg len bleh je klik kt sblh tu..klik [SINI].. =))


SSM: tahniah IM Asyraff, menang IM Unggul.. Johan.. Semoga anda dapat melakukan amanah yang diberi dengan baik..Ameenn.. [mode: Insaf]



Read more: Tutorial...( Cara Pamir Page Web Ke Laman Blog)
Under Creative Commons License: Attribution

25 Responses so far.

  1. ameen~
    mudah2an bakal bini hg org2 yg baek juga..
    ^__^

  2. sandy laoshi:
    Ameen..

  3. Saya berbangga coz Acap menang.....terima kasih mak ayah, cikgu-cikgu...nenek...semuanya ar....he3

  4. slalu lar doa supaya mendapat jodoh yang baik.....huhuhu...

  5. imam muda mmg best~
    mmg trtarik tgk isteri2 mereka..
    lawa sgt~

  6. hidup dijanjikan berpasangan..
    mudah2an termakbul hasrat..

  7. wanita baik utk lelaki baik. jom berusaha jadi yang terbaik~ :)

  8. acap:
    tahniah acap, dah menang jadi imam muda..
    lepas nih bleh r slalu tgk acap kt masjid..hehe
    ameen..

  9. Mr Mind:
    Insya'Allah..sama2 kita berdoa..

  10. shiqin:
    tu r, bruntung both of them..
    isteri solehah + cantik, suami lak soleh, penuh ilmu di dada..
    untung dunia + akhirat..

  11. diraja22:
    Insya'Allah, smoga termakbul hajat kita semua..
    Ameen..

  12. MuNsYi SaMa:
    jom, sama-sama kita menjadi terbaik antara yang baik-baik..
    Ameen..

  13. comei sangat bini diorang :)

  14. mudah2ah dpt bini cmtu...aminn..=)

  15. comelnyer bini2 tue...
    ntala aku bile la nak dapat bini cm2..
    da la aku nie bukannyer baik sgt..
    ehehehehe

  16. miss lolly:
    tu r, sgt cute..hehe~

  17. shana:
    ameen.. ssh nak cari camni..
    InsyaAllah, kalo ade jodoh, dpt r..
    Ammeen..

  18. Nas:
    tu r pasal,
    ak pn mengharap dpt isteri camni..
    tp ak sedar, ssh ak nak dpt cmni..
    sbb ak xcukup soleh nk dpt bini solehah sperti di atas..hehe

  19. sya mngunjungi blog anda ~
    thanz 4 visiting mine ..
    nice blog .. n nice post ...
    i pown doa'n u dpt jodoh2 yg baek ... insyllh ~

  20. k.eli pun x penah follow gak IM ni...mcm best lak bila awak ckp best..patut la kt negara mana ntah, IM ni femes..

    mmg cun melecun wife dorang wpun dorang x hensem ekekke..pandai dorang carik bini, sesuai la ngan status dorang yg baik..harus la dapat bini baik..

    awak nk wife yg baik ye?baik-kan diri anda dulu :P

  21. k.eli:
    mmg IM nih best, tp FiQ pnh tgk tyme mggu 1st je, pastu tros g s.alam.. n xtgk dah sbb xda astro..

    tu r, dyorg xhensem, tp manis, sbb tu dpt isteri cute..

    InsyaAllah, tgh membaikkan diri ini.. Ameen..

  22. jom kita ke arah yang baik untuk mendapat pasangan yang baik :)

  23. Afifaa:
    Jom!!

  24. InsyaAllah..smoge doa ko dimakbulkan utk dpt isteri yg soleh..Allah x memberi ape yg kte mahu tetapi Allah beri ape yg kite perlu...=))

  25. Saida Dilla Zuki:
    InsyaALLAH.. ameen~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!