"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 29 October 2010 at 12:03:00 AM 17 Comments

::SaLaM:: 

Semua dah tau ke Paul the Oracle Octopus tu dah mati~ bukan mati digoreng jadi sotong celup tepung..hehe.. Shark pernah tulis entry bout the miracle of Paul Si Sotong Kurita nih.. hari rabu aritu, Shark ade bace Star, 27/10/10, ade cerita bout sotong kesayangan ramai nih.. xpecaye?? nih bukti dy..

"Paul passed away peacefully"

Kalo korang nak bace originally from newspaper, click jer kat gambar tuh, its automatically open in new tab, u zan zoom-in to read n view clearly.. Paul nih dah mati dengan aman dalam "rumah" dy in a aquarium at Oberhausen Sea Life Centre, Berlin, West-Germany..

F.Y.I., Paul nih warganegara England [English-born] (btol ke??) tapi menetap di German.. beliau sempat hidup 2 tahun je..dan baru je nak popular~ Manager tempat nih bercadang nak buat macam "memorial statue" untuk Paul Si Octopus nih..btw, Paul nih jantan, sbb tu dy tgk bola..hahaha~


SSM: Rugi dyorg xjual Paul nih, kalau x dah untung berjuta2..btol x?? hehe~ 

Click, if u like Paul the Octopus~ ;)

Labels:

17 Responses so far.

  1. waaaa..sedey gak ngan pemergian si sotong paul nie...erm...cmne ek lepas dia mati? buat sambal sotong ke atau tanam secara kehormat???? hehehe


    latest entri:

    apabila karya photoshop serba tak menjadi!

  2. mati penat meramal nie..hahaha

  3. Biar lah dia pergi dengan tenang.. dah byk jasa dia huhuhu mungkin akan jadi tugu Paul nanti

  4. penat meramal tu..hahaha

    anda di tag!!! update!!
    contest mimik muka menarik

  5. nas:
    tw xpa.. sedih gak r, xdan nak suruh paul predict result piala malasia..
    n9 lwn klntn spe mng.. hehe~

  6. aina:
    tu r, trlalu byk berfikir~
    2 tahun je smpat hidup~

    ok2, i'll cekidaut~

  7. mah@mahu:
    Rest In Peace~
    nanti kita sama2 tgk~

    thanks followed me, already followed u back~

  8. fuh! ke ade orang racunkan dia neh? utk buat sotong goreng tepung..

  9. haha..mgkin gak, tapi kalo dy nak buat sotong goreng tepung, dy pun akan mati makan racun tu.. hehehe~

  10. xsempat nk wat tomyam sotong.hehe

    p/s: kawe follow demo dh tu, harap maklum :)

  11. Hakim Az:
    hehe.. tu r psal, sotong celup tepung pun xleh nak rasa gak..

    ok, kawe follow mu balik~

  12. dah ajal si paul kan.. takpe.. mati meninggalkan nama.. ewahhh.. wahahaa~

  13. soffea:
    hehe.. sotong mati meninggalkan janggut~

  14. huhuhu..

    stiap yg hidup tu
    pasti akn mnemui ajalny..

  15. ahsfantasy24:

    betul tu.. xkire usia, Paul nih pun br 2thn~

  16. weh syafiq, paul dah ada pengganti kot....

    cumanya tak tau sejauh mana kemantapan dia dalam meneka...hehe

  17. antikapel:

    yup, nama dy Paul II.. dyorg cakap Paul II nih pemalu, mgkin xterer predict as Paul before~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!