"SSM" ~ a JouRNaL oF JouRNeY

::SMaRT::STyLe::MaNTaP::

Recorded by SHaRKFiQ SSM 28 July 2010 at 12:17:00 AM 17 Comments

::SaLaM::

Selepas bersedih atas kehilangan yang tersayang, Fiq nak join contest by Cik Hud Hud.. Fiq tw contest nih dr Cik Hud Hud sendiri sbb dy de comment kt blog Fiq psal Paul the Superb Octopus tuh..korg kenal x sape Cik Hud Hud?? famous blogger nih, followers dh nk dekat 500, (igt nk tggu smpai 499 followers br nk follow, tp tkut xsempat lak nak join contest nih plak [dalam hati])..hehe.. jom r berkenalan ngan Cik Hud Hud!!


Contest nih ade 2 kategori ntuk guys n girls..n kriteria pemilihan pemenang adalah bedasarkan istilah "sedap mata memandang" - (kena letak susu, kicap ngan gula br leh sedap..hehe).. syarat2 penyertaan nak dalam gamba ade 1/2 org je, maksimum gamba 2 je, n kene tag seorang membe kita dan yg lain2 ade kat blog Cik Hud Hud untuk lebih detail n original...

okeh, ni la dua gamba yg Fiq nak pertaruhkan..hehe~ sila gelak!!

 <<<<< 3 >>>>>


<<<<< 2 >>>>>


<<<<< 1 >>>>>

.................

haha..nie gamba pakai spek~

ada lagi satu..hehe..

 <<<<< 3 >>>>>


<<<<< 2 >>>>>


<<<<< 1 >>>>>

.................


hehe..nie plak gamba xpakai spek~
gamba crop, sbb de 30rg dlm gamba~hehe

yang mana satu lagi "sedap mata memandang"
korang pilih ye!! wakawaka ~ gelak style WC

Fiq nak tag lebih dr satu bleh?? sebab dyorg nih suka join contest!! InsyaAllah..

Lupa lak nak bgtw, contest nih EXPIRED ON 30TH JULY 2010
**yang laen2 nak join contest nih pn bleh gak!!

Recorded by SHaRKFiQ SSM 15 July 2010 at 6:14:00 AM 28 Comments

::SaLaM::

I really missed her.. why she leave me now!! 
I really need her to accompany my life every day.. 
Ya Allah, pls make us be together back!! Ameen..

 Ni la Sayangku..skrg Fiq dh single..=((.. my PJJ3055 was stolen.. 
Hoping to find her back soon!!

Semua bloggers n readers, Fiq ade crite sedih nie.. moto Fiq yang br beli tuh dah hilang..Sayangku telah diculik orang.. hhuuuwaaa.. =( =( =(( Fiq ade crite pasal Sayangku masa br beli kat entri nih..mase tuh xmodify ape2 pn lg..pastu Fiq ade gak crita tyme Fiq bersama2 Sayangku berbaring kat jalan kat entri nih..skrg nih, Sayangku dah pergi meninggalkan Fiq (minta2 dapat balik)..dy dirampas tanpa kerelaan dy..kat link td da byk lagi gamba Sayangku..=(


 Tempat kejadian..sori, kamera xsmart bila gelap..tgh2 kot!!

Fiq parking kat tmpt parking standard yg MBSA sediakan kat Worldwide Business Park, Section 13, Shah Alam, sebelah Federal Highwa, pastu g r keje macam biasa..then bila nk balik around 7.45pm tuh, Fiq tgk2 moto Fiq dh xde kt tmpt parking..2 lagi moto kawan Fiq ade lg..dh r Fiq prking in between of them, but "syaitan" tu bekenan ngan moto Fiq gak..membe2 Fiq gne LC gak, rmai je bdk2 len yg gne LC park kt ctu...pastu Fiq tros g bt report kt balai polis seksyen 11 nek keta Erin n  Halim..Xiexie nimen..

Salinan report..kak polis tu yg bt karangan..dan Fiq tersalah bagitaw, the estimated losses suppose to be RM7,500..bleh tukar x?? 
Esok kena g balai lagi skali, bayar duit report.. RM2.00 kalo xsilap..=(

Ni r second dugaan dalam sebulan nih..dah r bebaru rsult exam Fiq Sem 6 sgt2 trok compared to previous yer..the worst result in my life..skrg nih, de lagi satu musibah datang.. Fiq sangat sedih.. SEDIH SEDIH SEDIH..=((

Last picture taken..tyme isi myk hitam n tkr filter..
2nd June 2010

Kalo ada any bloggers n readers yg ternampak moto nih kat mana2, tolong bgtw polis bleh..dan nak minta jasa baik bloggers n readers semua untuk tolong bacekan doa supaya Fiq dapat berjumpa balik ngan kekasih Fiq nih.. kalo lebih rajin tolong r baca Yassin skali xpun bt smbyg hajat..

Ya Allah, aku terima segala dugaan yang Kau berikan padaku, aku juga berharap Kau dapat temukan kembali motoku ini.. Aku sangat-sangat berharap pada-Mu Ya Allah.. Hanya Kau-lah tempat aku meminta pertolongan.. Ameen..

p/s: sebenarnya Fiq nak post psal bnde len dulu, tp Fiq kene post psal nie sbb this is URGENT matter..hope all of you can help me to find her..Thanks

Recorded by SHaRKFiQ SSM 09 July 2010 at 3:17:00 AM 10 Comments

::SaLaM::

 Akhirnya update gak Fiq nyer blog nih..hahaha.. korang percaya x yang harga sotong di seluruh dunia boleh meningkat sebab sekor sotong yg terer meneka nih?? wo bu chidao wei shenmne ta de tekaan sgt btol.. bkn sekali je betol dh byk kali, start dri game  peringkat kumpulan lagi..sotong ni geng German yg punya!! haha..

 Tyme ni Paul paling popular, tp nyawa dy dalam bahaya!!

tp Fiq pn je knal dy mse dy predict Argentina [pskan pilihan yg dulu] kalah dgn German.. ish3, terbetul lak..dan semalam, betul lagi tekaan si Paul nih sbb mmg German kalah.. yes2!! adakah riwayat sotong ini akan berakhir?? hehehe..


betul jugak!!



sape cakap dy pilih kotak kanan je!! hehehe..

Last but not least "EspaƱa va a ganar la Copa del Mundo 2010*"
   

tapi kali ni dy pilih Malaysia lak!!! huahuahua..=)) bilakah??


* klik link untuk to view the video
*Spain will win the World Cup 2010









Recorded by SHaRKFiQ SSM 02 July 2010 at 3:13:00 AM 16 Comments


::SaLaM::

Fiq agak hepi sket hari ni, sabab penantian selama lebih dari sebulan akhirnya terjawab gak..hehe..Sebenarnya Fiq saje nak informkan kat korg2 sume Streamyx yang ktorg [Fiq ngan housemates] apply tu finally can be used!! hehe.. yinwei "ktorg" follow up setiap 3/4 hari, kalo x, mmg sampai beruban r baru bleh dapat..Ish3 [skrg ni pun dah berjanggut - 3 kali shaved dah!! hehe]


 Modem streamyx [gamba fresh dr oven]

ktorg apply 4M, yang paling laju tuh, tp ntuk 2,3 hari nie, ktorg kne gne 2M dlu, TM nak tgk dulu "PJ" nih support x wireless internet for that max speed.. hopefully bleh r..Amin..

* Installation [start-up] cost:
    = Telephone line + New User + Streamyx Installation Cost 
    =  RM30 + RM40 + RM 85
    = RM 155

* Monthly Fee = RM140

ID Telephone - kalo nk dpt free fixed line call kene byr sewa RM25/month

p/s: Ini adalah iklan, bukan smbungan Lagu Baru.. hehe..
*yinwei = kerana


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLiCK2!!